Над 3400 души са прегледани в столичните COVID зони в ДКЦ-та. 1/3 от тях са положителни

От 12 ноември до 24 ноември в Диагностично-консултативните центрове в София, които откриха ковид-зони, общо са преминали на преглед 3484 души с грипоподобни симптоми, от тях тестове са направени на 3360.

С положителен резултат за ковид са 1025, което е 30%, съобщиха от Столична община. 

Само за вчерашния ден, 24 ноември, са прегледани 450 лица, 440 са тествани, от които 130 са с положителен резултат за ковид.

30% от преминалите през COVID зоните в София са положителни

Общо 11 са ДКЦ-та, в които работят ковид зони. Това са 8-мо, 11-то, 12-то, 13-то, 14-то, 17-то, 18-то, 20-то, 22-то, 24-то, 25-то.

В ковид кабинетите на ДКЦ се преглеждат пациенти, които са насочени от личните им лекари или имат симптоми. Ако човек без симптоми иска да си направи антигенен тест, ще трябва да го заплати.

Гражданите могат да си запишат предварително час за преглед, така че да не се налага да чакат пред кабинетите. Записването става чрез онлайн платформата Myhealth.bg, където са дадени графиците на ковид кабинетите в ДКЦ-ата.

Освен от самия пациент, часът може да бъде записан и от личния лекар.

Столичани, които нямат възможност и достъп до онлайн платформата, могат да се обадят на телефона на съответното ДКЦ, откъдето ще им бъде резервиран час за преглед.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

На фона на ваксинираните общински съветници от Сандански, смятате ли, че планът за ваксинация е адекватен?

Избрано от Интернет