МБАЛ-Добрич получи електрически легла за COVID отделението, дарени от Швейцария

  • 24 ноември 2020 12:04

  • 289
  • 1
МБАЛ-Добрич получи електрически легла за COVID отделението, дарени от Швейцария
© Getty Images/Guliver

Многопрофилната болница за активно лечение /МБАЛ/ в Добрич получи електрически легла и друго дарено оборудване за COVID отделението от сдружение в Швейцария, съобщиха от лечебното заведение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

За болните от коронавирусна инфекция вече са осигурени 30 електрически легла, специално легло за интензивна грижа с дикубитален матрак, три легла за преглед и масаж, 30 матрака, 20 нощни шкафчета, много столове за посетители, инвалидни и тоалетни столове, стойки за инфузия.

Дарението е от сдружение "Солидарност Швейцария-Източна Европа", което е поело транспортните разходи, а самото оборудване е предоставено безвъзмездно от болници и старчески домове в Швейцария, поясняват от МБАЛ-Добрич. В неправителствената организация, която вече има петнадесетгодишна история, членуват активни и пенсионирани лекари, фермери, занаятчии, мениджъри, учители, полицаи и други.

31-годишна жена е сред новите жертви на COVID-19 в страната. Всеки трети починал - без заболявания

Сдружението се подкрепя финансово и от много спонсори. В последните години "Солидарност Швейцария-Източна Европа" доставя оборудване за болници и домове за стари хора в България, Македония, Черна гора, допълват от областната болница.

От МБАЛ-Добрич са уверили неправителствената организация, че след кризата цялото дарено оборудване ще бъде използвано за инфекциозно болни пациенти.

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
289 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Д_р Менгеле

2020.11.24 | 12:44

1
Да очакват и електрически столове .

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини