Предприети са мерки за ограничаване на заразата от Covid-19 в социалните домове в Добричко

В два социални дома в Добричка област са регистрирани епидемични взривове на Covid-19, съобщават от областния кризисен щаб.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18753

В Дома за пълнолетни с умствена изостаналост в каварненското село Българево, където са установени 97 обитатели и 11 служители от персонала с положителен тест за инфекцията, вече са предприети мерки за ограничаване на заразата. Всички носители на вируса са поставени под карантина за 14 дни.

Огнище на COVID-19 пламна в още един социален дом

От Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ са разпоредили да бъде направена дезинфекция на всички сгради и дворни площи на дома. Всички домуващи с отрицателен тест са отделени в самостоятелна сграда и се обслужват от отрицателен на вируса персонал, посочват от щаба.

Заразените потребители са настанени в останалите сгради и за тях също се грижат специалисти с отрицателен тест, които ще остават в дома за седмица, а после ще бъде осигурявана друга смяна.

При всекидневно медицинско наблюдение на потребителите - ако е необходимо и от инфекционист, ще бъде подготвян доклад до РЗИ. Ако домуващи трябва да бъдат хосптализирани, те ще бъдат транспортирани през телефон 112 за изследвания и консултации в Многопрофилната болница за активно лечение в Каварна.

От там ще се насочват за лечение в Държавната психиатрична болница в Карвуна,информират от щаба. Осем от заразените в дома вече са на лечение като са в добро общо състояние. Четирима заразени има и сред персонала на Дома за стари хора в Балчик, информират от областния кризисен щаб. Те също са изолирани за 14 дни. От общо 24 души в дома - персонал и потребители, изследвани с тестове, няма други вирусоносители. В края на седмицата предстоят контролни изследвания и в двете социални заведения.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18753

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.11.23 | 18:40
    По скоро са ги оставили на произвола на съдбата.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет