Близо 30 000 лекари и медицински сестри се заразиха с COVID-19 за месец в Италия

Над 27 000 лекари и медицински сестри са се заразили за последния месец с коронавируса в Италия и това се отразява много тежко на здравната система. Това заяви в телевизионното токшоу "Агора" специалният съветник на министерството на здравеопазването проф. Валтер Ричарди, цитиран от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18749

В момента болниците в цяла Италия са под невероятен натиск. Само за последния месец са се заразили 27 000 представители на медицинския персонал, това прави по 900 души на ден. С тези темпове скоро никой няма да може да бъде лекуван, посочва той.

Експертът настоява всякакво движение на населението да бъде ограничено само до случаите, когато то наистина е неотложно.

Общо по данни на професионалните обединения на медиците от началото на пандемията от усложнения от коронавируса са починали над 200 лекари.

От началото на пандемията в цяла Италия са се заразили 1,4 милиона души, а броят на жертвите достигна до почти 50 000. Понастоящем в болница от COVID-19 се лекуват 34 000 пациенти, а в интензивни отделения са 3800.

Докъде стигна Италия в борбата с коронавируса?

Над 66 000 случая на заразяване на работното място с коронавируса са регистрирани в Италия за октомври, съобщи специализираната в областта на трудовите злополуки застрахователна компания ИНАИЛ. Това представлява 15,8 на сто от всички регистрирани заразявания от началото на годината и 9,8 процента от всички случаи на заразявания с коронавируса в Италия за същия период.

ИНАИЛ посочи, че "след забавяне след края на (първата национална) карантина месец октомври, с 12 000 нови случая, е затвърдил тенденцията за увеличаване на заразяванията на работното място, наблюдавана вече през септември".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18749

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет