Д-р Филип Йовчев за здравето на простатата и ползите от Линопрост

Д-р Филип Йовчев - специалист по урология и обща медицина, гр. Силистра.  Специализирал е във ВМА – гр.София. Член на Български лекарски съюз

"Профилактичните прегледи от уролог се препоръчват веднъж годишно за всички мъже над 50-годишна възраст."

Доктор Йовчев, каква е връзката между простатата  и сексуалното здраве на мъжа? Влияе ли на репродуктивността и как се отразява на мъжкото здраве като цяло?

Простатата е жлеза от мъжката репродуктивна система и е отговорна за производството на семенната течност.

Основната функция на простатата е секреторна. Тази функция започва да се осъществява за първи път по време на пубертета, когато под действието на тестостерона (мъжкият полов хормон), простатата става функционално активна. Простатния секрет е важен за правилното функциониране на сперматозоидите, както и за потентността на мъжа.

Какво представлява доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ)?

Доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ) е често срещано заболяване при мъже над 50 години, което се проявява с напредване на възрастта. То се изразява в уголемяване на простатната жлеза и проблеми с уринирането. Наличието на ДПХ не означава повишен риск от развитие на рак на простатата, но въпреки това профилактични прегледи от уролог и изследване на простатно-специфичен антиген /ПСА/ се препоръчват веднъж годишно за всички мъже над 50 годишна възраст.

Когато простатата е уголемена, тя предизвиква притискане на пикочния канал и трудности в уринирането. Натискът се предава назад към пикочния мехур, който се препълва с урина. С развитието на заболяването, стената на мехура отслабва и ефективното му изпразване става невъзможно.

Основните симптоми на ДПХ са фиктивно уриниране, често нощно уриниране, чувство на пълнота, отслабване и разпръскване на струята, инконтиненция или невъзможност за задържане на урина.

При ненавременно и неправилно лечение на ДПХ могат да настъпят усложнения като възпаление на пикочния мехур и бъбреците, образуване на бъбречни камъни или еректилна дисфункция.

Доктор Йовчев, ще ни обясните ли как Линопрост спомага за предпазване от уголемяване на простатата и как действа?

Линопрост помага за стопиране процеса на растеж на простатата, а също и за спиране на възпалителния процес. Подобрява се сексуалната функция при мъжа и намалява риска от развитие на рак на простатата.

Продуктът съдържа 4 биологично-активни вещества от първа степен на доказана клинична ефективност.

Интересна е историята за откритието на европейците за ползите на  една от ключовите съставки в продукта, благодарение на която, можем категорично да наречем Линопрост - уникален продукт. Нарича се АФРИКАНСКИ ПИГЕУМ.

През 1700 година европейски пътници научили от южноафрикански племена, как да успокояват дискомфорта в пикочния мехур и как да лекуват тази така наречена „Болест на стареца” с кора от Pygeum africanum.

В Европа екстрактът от Пигеум се използва от средата на 1960 година, за лечение на хора страдащи от доброкачествена простатна хиперплазия.

В повечето западни страни, операцията е основния изход от уголемяването на простата. Във Франция, обаче, Африканският Пигеум се предписва и използва, а резултатите от приема му сочат 81% успеваемост при посоченото състояние.

Екстрактът от Африкански Пигеум облекчава дизурични състояния, породени от доброкачествено разрастване на простатната жлеза (диуретик).

Той потиска продукцията на фибробласти, увеличава надбъбречната андрогенова секреция и възстановява секреторната дейност на простатата и булбоуретралния епител. Освен това има противовъзпалително и противооточно действие.

Други ползи от действието на Африканския Пигеум са:

- Намалява нивото на пролактин и възпрепятства натрупването на холестерол в простатата (понижава холестерола в рамките на простата).

- Възстановява ниската активност на простатната кисела фосфатаза и секрецията на общ белтък, в състава на секрета от жлезата, особено при липса на възпаление на същата, което се отразява добре на сексуалната функция и фертилитета на мъжа.

Африканският Пигеум има ред други ползи за мъжкото здраве, като регулира дейността на имунната система, регулира активността на инсулин в организма, подобрява естествения поток на простатна секреция, увеличава потока на урината, уринарен антисептик. Но един от най-търсените ефекти си остава подобряването на сексуалната функция.

Всички сме чували за Сао Палмето и то има своите доказани качества - множество клинични изследвания показват, че екстрактът от Сао Палмето значително облекчава показателите и симптомите на доброкачествена хиперплазия на простатата.

Важно  е да се отбележи, че комбинацията от всяка една от съставките в Линопрост има много по-мощно действие.

За екстракта от коприва също е констатирано, че е ефективен при лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата.

Мащабно двойно сляпо изследване над 431 пациента, приемащи и двата екстракта - от Сао Палмето и от коприва, констатира клинично доказано положително действие, равняващо се на действието на лекарствени препарати за лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата.

Ликопенът, който се съдържа в Линопрост е силен антиоксидант, който намалява риска от развитие на рак на простата

Той предпазва организма от оксидативния стрес, отговорен за бързото стареене. Действието му при неутрализиране на свободните радикали го прави ефективен при предпазване от рак, сърдечни болести и мускулна дегенерация.

С каква продължителност може да се приема продуктът?

Аз препоръчвам на своите пациенти да приемат продукта непрекъснато и те се радват на едно подобрено качество на живот, без позиви за уриниране  през нощта. Много е важно да отбележа, че Линопрост няма никакви противопоказания!

(в материала има продуктово позициониране)

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Одобрявате ли разхлабването на противоепидемичните мерки?

Избрано от Интернет