Наша медицинска сестра в чужбина разказа как е умрял баща й в Пловдив: Поразена съм!

  • 20 ноември 2020 08:27

  • 13122
  • 9
Наша медицинска сестра в чужбина разказа как е умрял баща й в Пловдив: Поразена съм!
© Кадър бТВ

Диана Финч, която от години живее и работи като медицинска сестра във Великобритания, разказа за перипетиите, през които е преминал баща ѝ. Той е бил преместван от няколко места, докато накрая умира. Тя смята, че баща ѝ е получил помощ, но е бил нецелесъобразно преместен от лечебното заведение, където се е лекувал. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Възрастният мъж е починал на 18 ноември. След като е чула историята за починалите пациенти в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, тя решава да разкаже и трагедията на своето семейство.

"И двамата ми родители се почувстваха зле със симптоми с настинка и грип. Започват с нормални медикаменти, без антибиотици. Свързват се с джипито, но той отказва да ги види, защото те нямат тест за COVID. Във Великобритания тези тестове се правят веднага, щом пациентът отиде в болнично заведение. Родителите ми се влошават. От бърза помощ също ги разпитват. Обясняват, че баща им е с белодробно страдание. Спешна помощ казва, че не е за тях. Положението му се влошава. Майка ми решава да тръгне с такси и отива до близката частна болница в Пловдив. В частната болница много бързо е прегледан. Само сатурацията му е видяна, която е била 60 при нормално 90. Но понеже нямат тест, не могат да ги приемат. Изпращат ги в Хирургиите, от там в Инфекциозно. След дълго чакане в коридорите, бива приет", сподели Диана пред бТВ.

Пациенти с COVID-19 починаха, оставени на стълбите пред болница в Пловдив

"На баща ми не знам дали и кога е направен тест. Майка ми си направи в частна лаборатория и излиза положителен. Баща ми е приет в това Инфекциозно отделение. Аз се опитвах от тук да се свържа с някого. Аз с него се чух няколко пъти. Дишането му беше много лошо. Каза ми, че много пъти е звънял от стаята си на санитар или лекар за внимание, което просто не е получавал. Успях в крайна сметка да се свържа с някакъв колега, рентген няма в сградата, но се слуша пневмония. Предполагах, че той има пневмония. Казаха ми, че състоянието му се подобрява. След това беше преместен в "Свети Георги" - клиниката на ВМИ", разказа още дъщерята на починалия.

Как да се нарича държава, в която оставят болни хора да мрат като псета на стълбите?!

Диана беше категорична, че във Великобритания тестовете за COVID се правят на момента, в който пациентите дойдат. И никъде не се заплащат тези тестове. Не се връщат и пациенти.

"Поразена съм. Наистина се надявах, че медицинската етика в България ще се промени. Че хората ще бъдат просто по-добри. Аз се грижа за пациенти, спасявам пациенти и ми е страшно мъчно, че не спасих баща си. Огорчението ми просто ще остане завинаги", завърши разказа си Диана.

Тя посочи и друг фрапиращ детайл от случилото се с баща ѝ - след като вече е починал, жената на възрастния мъж установява, че от портфейла му липсват 100 лв. и банковата му карта.

Диана не знае дали ще заведе съдебен иск за смъртта на баща си, посочи, че не иска да съди никого, но огорчението ѝ е огромно.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
13122 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Никой

2020.11.22 | 11:11

9
Каква държава.Крадлива...
Koн

2020.11.20 | 09:21

4
Гледах разказа на тази мед. сестра. Каквото и да е трагедията е много лична.Можеше да прати парички за тест, БГ не е Англия, мисля че и затова тя е там. НО ТЕЗИ ЛЕШОЯДИ ЖУРНАЛЯТА ДЪВЧАТ НОН СТОП ТАЗИ СВЕТОВНА ТРАГЕДИЯ. ТЕ СА КАТО КОКОШКИ НА БУНИЩЕ, РОВЯТ И СЕ НАСЛАЖДАВАТ НА МИРИЗМАТА. КАКВО БЕШЕ В ИТАЛИЯ ГОСПОДА ПРЕЗ АПРИЛ, ЗАБРАВИХТЕ ЛИ.

2020.11.20 | 13:30

8
свинско

2020.11.20 | 11:57

7
доста свински коментари защото сестрата се е оженила там ако беше ограбен и убит баща й коментарите щяха да бъдат защо дъщерята е детектив в англия и не в българия та да хване убиеца да не говорим ако беше починал в пожар в дома си какво прави пожарникар в германия а не спасява баща си АБЕ МНОГО ТЪПО И ОГРАНИЧЕНО НАЛИ ЗАТОВА СМЕ В ОБЩНОСТ
какво

2020.11.20 | 09:09

1
какво прави дъщеря им в чужбина??? изоставиха си родителите да ходят да търсят злато и печалби. оставиха ги тука други да се грижат за тях и плюят от далече по родината си, която е длъжна да се грижи за родителите им. сиреч останалите на тероторията. лицемерно е.

2020.11.20 | 11:20

6
Нееее ще стои да хрантути циганите на Боко И моите деца чужбина и това е Крадци и простаци мързеливи има тука много
Дана

2020.11.20 | 10:13

5
Не може да бяга от Българшя да помага на чужди а да чака тук останалите малко сестри да се грижат за всичките им родители

2020.11.20 | 09:13

3
Ами ако беше стояла тука тиквата и нея щеше да убие.
Пак лекарите виновни.

2020.11.20 | 09:10

2
Ми да го беше взела да го лекува при нея , щом в Златна Англия правили еди как си ! Егати историята медицински работник отишъл да работи в чужбина , в най-сериозната здравна криза от десетилетия, недоволства какво правят колегите му в България. В целия новинарски сайт само негативи против лекарите ! Нито една положителна новина ? Няма ли лекари останали у нас който си рискуват живота за да лекуват хора ? За тях нещо няма ли да напишете ?! Затварайте болниците тогава, и се лекувайте както знаете. Един добър лекар може навсякъде да си намери работа. Той ви е необходим на вас , не вие на него. Разберете го това. Българските лекари работят при мирезни условия , с мизерно възнаграждение, в малоумно изготвени зоконови рамки и здравна система, който ги трупат с излишна бумащина, превръщайки ги не в лекари а в машинописки. Няма хора , няма оборудване. Потърсете информация колко нови болници за открити и колко затворени след 10ти. Другия път като отидете на лекар засечете колко време ви преглеждат и колко време след това ви оправят документите.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини