Започват спешни проверки на новосъздадените COVID отделения

  • 16 ноември 2020 13:45

  • 734
  • 1
© Pixabay

Получихме указания от министър-председателя да извършим проверки на новосъздадените COVID отделения. На база Закона за МВР от днес започнахме проверки и консултации с ръководителите на болничните заведения.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 25129

Това обяви на брифинг главен комиср Николай николов, директор на ГДПБЗН.

"Идеята е да осигурим достатъчно безопасност на пациентите и лекарските екипи, както и да предотвратим такъв инцидент, какъвто възникна в Румъния преди два дни, при който загинаха 10 души. Нашите органи по места ще влязат във връзка с ръководителите на болничните заведения и ще проверят осигурени ли са всички условия на безопасност. С министър Ангелов се разбрахме, че най-важното е възможно най-бързо да евакуираме болните хора при евентуален инцидент. Това е тежка задача, но не е неизпълнима. На второ място трябва да проверим всички изградени инсталации в новите отделения и да проверим дали персоналът, който лекува болните, е добре запознат с мерките за безопасност. Нашите колеги имат още за задача там, където няма все още планове, да изготвят такива. Плановете ще са съвместна реакция и адекватна намеса. Там, където вече има такива планове, ще ги актуализират. Задачата ни е да заедно с персонала да реагираме възможно най-бързо и да не допускаме жертви. Реалните проверки започват от утре и до петък ще имаме резултати", разкри главен комисар Николов.

Десет жертви взе пожар в интензивно отделение за COVID-19 в Румъния

"Оказваме помощ на Центъра за спешна помощ в София, като транспортираме по-леки слечаи на болни с COVID-19. До момента сме се отзовали на 502 сигнала. При нас заразените служители са под 200, което прави около 2%", заяви от своя страна старши комисар Красимир Шотаров.

"Положили сме максимални усилия нашите служители да бъдат максимално защитени, когато отиват в Центъра за спешна помощ в София. Готови сме да помагаме и на други спешни центрове в страната, но към момента няма такива искания към нас. Следим внимателно ситуацията с нашите служители, защото ние също сме част от обществото. Правим всичко необходимо, за да предпазваме и защитаваме нашите служители. Искам да благодаря много и на доброволците, които ни помагат", добави той.

Всичко по темата:

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
734 1

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 1

Добави коментар

2020.11.16 | 15:11

1
А, какви са РЕЗУЛТАТИТЕ от "проверката-инспекцията" на лабораториите, знаят ли се вече ИМЕНАТА на тези ТАМ, които отговарят за ОТЧЕТА, ОТЧЕТНОСТТА на проведените ТЕСТОВЕ?!

Добави коментар

Водещи новини