Лекар, преборил COVID-19, разказа за битката за живота си

  • 13 ноември 2020 21:45

  • 7225
  • 5
Лекар, преборил COVID-19, разказа за битката за живота си
© Кадър: БНТ

Възпитанието ми ме накара да отида да помагам. Възпитан съм в трудолюбие, честност и да се отзовавам на нуждите на обществото. Това заяви в предаването „Панорама“ по БНТ общопрактикуващият лекар в Шумен д-р Милен Чолаков, който успя да победи коронавируса.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

„Най-тежкият момент беше когато бях свидетел на битката за живот и смърт на моите колеги. Те положиха неимоверниусилия да помогнат на хората. Много от тях се заразиха. Към настоящият момент 80 от тях са положителни на COVID-19“, призна той.

Лекар изригна: Мангъров, спри се! Хора умират и още ще умират

„Болницата в Шумен е фронтова линия. Болницата има 426 легла, разкрити са 219 легла. Те вече са заети. Шестима са интубирани и се борят за живота си. Цялото медицинско съсловие е в позиция на нож срещу COVID-19. Много тежки случаи има, както и смъртни случаи. Губим от загуба на живот и от пряка бъдеща инвалидизация на бъдещето на България“, предупреди той.

Решението да помогна беше лично, защото аз съм възпитан да не се страхувам. Лекарят бе в много тежко състояние, но е стабилизиран благодарение на донорска плазма. „Много мъка има по тоя свят. Ние я виждаме на първа линия, дишаме я. Докато спорим и коментираме пандемията, няма да се справим. Една голяма част от болните могат да бъдат спасени с кръвна плазма“, подчерта д-р Чолаков.

Време е за морал и преосмисляне на недоволството срещу лекарите. Призовавам политиците за повече любов към народа си и лекарите си и повече чуваемост“, завърши шуменският лекар.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
7225 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2020.11.14 | 08:13

5
Браво докторе,бъдете жив и здрав

2020.11.13 | 22:54

1
Защо все за лекарите, политици и "елит" се намира плазма и адекватно лечение!? Другите кучетата ги яли? Ще дойде Видов ден. Зъб за зъб!!!
зелено чооовече

2020.11.14 | 02:20

4
Тъп си като фасул , дори мисля че с казаното обиждам фасула.
Който е слушал внимателно...

2020.11.14 | 00:12

3
...този лекар в ,,Панорама",не може да не го оцени много високо...!Той направи конкретно предложение за справяне с кризата...!Остава да бъде чут и разбран - най-много от властимащите...!

2020.11.13 | 23:05

2
Ето този лекар иска да има плазма за всички.И той е спасен в последния омент. Нали не е Нинова и В.Маринов.Сега разбрахме как някои биват излекувани за 3-4 дни. Дори не чакали да видят дали няма да е безсимптомно.Клетите БСП-ари нека й вярват на Нинова, че се бори за тях. Адмирации за д.р Чолаков и борбата му за здравето на хората.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини