РЗИ въвежда общи противоепидемични мерки в Силистренско

  • 13 ноември 2020 16:07

  • 339
  • 0
РЗИ въвежда общи противоепидемични мерки в Силистренско
© wikipedia

За да се ограничи разпространението на COVID-19 се въвеждат общи противоепидемични мерки на територията на област Силистра, съобщават от пресцентъра на Областната администрация по данни на РЗИ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито. В заведенията за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове) стриктно да се спазват разпоредените от министъра на здравеопазването противоепидемични мерки.

СРЗИ разпространи протокола, който всеки заразен с COVID-19 задължително трябва да спазва

Преустановява се провеждане на групови събития и празненства на територията на област Силистра. Преустановяват се всякакви клубни дейности за всички възрастови групи, организирани от физически и юридически лица. Преустановяват екскурзии и групови посещения на туристически обекти.

На пазари и тържища на открито и закрито да се създава организация за еднопосочно движение и физическа дистанция от 1,5 метра между посетителите.За срок до 30 ноември се преустановява провеждането на планова оперативна дейност и планов прием в МБАЛ- Силистра, МБАЛ-Дулово и МБАЛ-Тутракан с изключение на ражданията, на дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ. Забраняват се свиждания в болниците.

Стриктно трябва да се изпълнява заповедта на директора на РЗИ-Силистра за определения минимален брой легла за лечение на пациенти с COVID-19 във всяка от болниците па територията на област Силистра.

В специализираните институции за предоставяне на социални услуги и такива за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни за срок до 30 ноември се разрешават посещения на външни лица само по изключение и по преценка на директора на институцията. Нови потребители да се приемат само по медицински и хуманитарни индикации след отрицателен тест за COVID-19 и настаняване в самостоятелна стая за 10 дни в режим на изолация. Преустановяват се присъствените учебни занятия за учениците от гимназиалния и прогимназиалния етап на образование във всички учебни заведения на територията на областта до 22 ноември с изключение на СПИ-с. Варненци, община Тутракан.

Преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия и занимания в езикови, образователни, музикални и спортни центрове, занимални и други организирани от физически и юридически лица. Кметовете на общини определят длъжностни лица, които да осъществяват своевременен контрол за спазване на въведените противоепидемични мерки.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
339 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини