Заразени с коронавирус в Шуменско се лекуват вече и в болници в други области на страната

  • 10 ноември 2020 12:30

  • 419
  • 0
Заразени с коронавирус в Шуменско се лекуват вече и в болници в други области на страната
© Getty Images/Guliver (архив)

Заради недостига на легла в МБАЛ - Шумен, с помощта на Националния координационен център за COVID-19, към други лечебни заведения вчера са насочени петима пациенти - дама към болницата в Бургас, двама - в Омуртаг и един - в Търговище. Това съобщи д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в шуменската болница, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

"МБАЛ - Шумен продължава да е с най-много пациенти с COVID-19 в страната и ситуацията е изключително сложна. Със заповед от вчера, леглата за пациенти с коронавирус са увеличени от 179 на 215", отбеляза д-р Маринова.

По думите ѝ броят на настанените в COVID отделенията на МБАЛ-Шумен тази сутрин е 239. От тях 198 са с потвърдена коронавирусна инфекция, а на 41 се очакват резултатите от тестовете им. Новоприетите пациенти са 22, а са изписаните - 21.

Снощи в болницата са починали заразени с коронавирус жени на 48 и 56 години, с придружаващи заболявания. За първи път в Шуменско има починал на възраст под 50 г.

Осем заразени с COVID-19 са починали в Шумен

Новодиагностицирани с COVID-19 през изминалото денонощие в Шуменско са 96 души, от които 60 са жители на областния град, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Случаите на регистрирани положителни проби за COVID-19 в Единния информационен портал за областта достигнаха 1134 души, а починалите вече са 66, допълват от РЗИ.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
419 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини