Фандъкова с подробности за COVID зоните в столичните ДКЦ-та

  • 08 ноември 2020 18:15

  • 3632
  • 15
© Novini.bg

София е трайно в червената зона и всеки ден броят на заболелите расте. Само днес в столицата има 1252 днес хоспитализирани, като 141 от тях са за интензивно лечение. Ръстът от вчера е 84. Това показва огромен ръст и колкото и да се увеличава капацитетът, не можем да си позволим да поставяме болниците в такава ситуация. Това каза на брифинг кметът на столицата Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Създадена е организация за откриване на т.нар. COVID зони, където пациентите могат да получат клиничен преглед от лекар, тестване и при нужда – рентгенова снимка. Очаквам още в сряда да започне включването на първите ДКЦ-та, заяви тя.

От правителството ще бъдат отпуснат средства, които да осигурят допълнителното заплащане на всички екипи, които работят във всички COVID зони. С тази финансова помощ се надявам ДКЦ-тата да подобрят работата си и да намалят натиска към болниците. Пациентите, които личните лекари ще изпратят в тези зони, ще могат да прегледани и да се прецени дали се налага лечение вкъщи или болнично лечение. Надявам се, че можем да използваме това звено, което до този етап липсваше, посочи столичният кмет.

Водещата роля при диагностиката става на общопрактикуващите лекари. Надявам се, че те ще могат да бъдат първото сито, а второто да бъдат тези кабинети, като в тях ще се преглежда по препоръка на общопрактикуващите лекари, коментира Фандъкова.

На живо: Здравният министър: Отпускат се 80 млн. лева за COVID- битката, 15 млн. лв. ще са за антигенни тестове

Искам отново да призова всички да спазват мерките. Те не са максимално тежки, но е важно да се спазват. Контролът е засилен максимално. Всеки трябва да знае, че участието му е важно за справяне с проблема, каза кметът на София.

Ако нещата продължават във възходяща линия, единствената мярка, която има смисъл да се въвежда допълнително, е преминаването на учениците от прогимназиалния етап към онлайн обучение. Въпросът е всичко да се прави с разум и със смисъл. Смятам, че до този момент мерките са достатъчни. Можем да ограничим заразата, ако всички спазват правилата, подчерта Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
3632 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
възмутените

2020.11.09 | 14:04

15
Борисов и Фандъкова освен че нищо качествено не направиха в борбата с корона вируса, те не се справиха на време със строителството на метрото.На метро станция Лъвов мост под реката трябва да има хоризонтален ескалатор както при орлов мост. Освен това в подлезите на пазара и пощата, ескалаторите са наполовината на подлезите, въпреки че са много дълбоки. Но на метростанция Надежда станцията не е в центъра но ескалатора е до улицата. Метрото щяха да го продължат до Драгалевци, но объркаха плана и не го продължиха. Освен това правят ремонт на ремонтите и прахосват държавна пара. На Бул. Сливница и Васил Левски трябва да се направи огромен транспортен надлез на няколко нива. Дори на всички кръстовища по Сливница трябва да се направят надлези за безпрепятствено преминаване и да няма светофари по тях. Бул. Сливница трябва да бъде продължен покрай реката до Кремиковци и магистрала Хемус. Така ще свързва Божурище с Кремиковци и всички магистрали до София. Това е най важния булеврд на София и трябва бързо да се изгради с много надлези. Но за целта не трябва да прахосват милиардите държавни заеми.
Винету

2020.11.09 | 11:44

14
Пандемията се разпространява в България с голяма бързина. Това се дължи на некомпетентната работа на премиера и кметството. Компирката не прави навеси на спирките с пейки за да не се разболяват хората от влажното и студено време. Освен това трябва стотици надлези да се изградят за да няма задръствания и да не се замърсява въздуха. В същото време премиера Борисов прахосва милиардите който са взети на заем за държавата. Вместо да помага на здравната система и бизнеса за да се развива икономиката, си пълни чекмеджетата с едри банкноти валута и златни кюлчета. С Фандъкова чрез далавери с партийните фирми пълнят партийните си каси с пари и много от тях си присвояват. За корумпирани хора и мутри няма място във властта.
Lissa

2020.11.09 | 00:29

13
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
Хейтър

2020.11.08 | 23:19

11
Айде сега след малко ще дойде Lissa и както всяка вечер по това време, ще пише - Искаш ли да си намериш жена за една нощ...
Васо Сръбския

2020.11.08 | 23:45

12
Неделя почива
Васо Сръбския

2020.11.08 | 22:22

8
Майка ти да е.ба фъндък гнусен грозен, жабешко лице танцува на въже, децата тичат и крещят и с пръчки го бодът, младежи тичат и се смеят и с храчки в десятката я целят. Гербава лисица, самоковска катерица нарекла се кметица!
OMG

2020.11.08 | 23:17

10
По негативен и вулгарен тип не съм срещал тук. Най-добрия си в това отношение.

2020.11.08 | 22:26

9
Ах !Улиците -неизмити, благодарение на което прахоляк се вее от всякъде при вятър,шахтите-отводнителните -умишлено поставени на баир-сиреч некое и друго наводнение да ни гътне при дъжд,,плъхове витаят из улиците-благодарение на разкопките за метрото дано не се само срути Стара София от разкопаване,за прохода-Витиня и софийските улици -не ми се коментира,завали ли сняг преспите на непреодолими !Какво казва ?Ахаа -имало Ковид!

2020.11.08 | 22:16

7
Мършо ти вмирасана гърбава

2020.11.08 | 21:45

6
Тази е луда за връзване да организира маратон пои време на пандемия в Китай щеше да е въжето.
Затворете

2020.11.08 | 21:38

5
Училищата, уважаема Госпожо! Стига сте мърморили безполезно.

2020.11.08 | 21:22

4
Ама това на снимката Фандъкова ли е? А, защо е с МАСКА, та нали ни ОБЕЩА да МИЕ УЛИЦИТЕ?!?!?!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини