Доброволец разказа как се е включил в битката с COVID-19

  • 05 ноември 2020 09:27

  • 35
  • 0
Доброволец разказа как се е включил в битката с COVID-19
© Pixabay

През пролетта цялата пандемия беше по-сюрреалистична, все още осъзнавахме какво се случва. Сега лекарите са много изморени, те са на прага на силите си, а пациентите не спират да идват. Пандемията влиза в една спирала, която се изкачва. Това разказа студентът по медицина Диян Ганев, който за втори път доброволно влиза във ВМА, за да се бори с COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Пред Bulgaria on air той сподели, че основната причина, за да бъде доброволец, е това, че трябва да се помогне на системата. Според него основният проблем е свързан с кадрите и това, че много хора имат нужда от помощ.

"Болниците ще трябва да откриват по 200 легла, което означава, че трябва да има хора, които да ги обслужват", добави той.

Според него младите студенти могат да помогнат с амбулаторен аспект - да му вземат PCR тест, да да участват в организацията в амбулаториите.

По думите на Ганев хората в болниците са напрегнати и се чувстват уплашени.

4041 новозаразени с COVID-19 у нас или 36% oт тестваните за денонощието

"Липсва организация, която да направи така, че по-лесно да се включваме в борбата срещу коронавируса и да се учим на медицина. Имаме дистанционно обучение, което не е достатъчно добро", коментира още студентът.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
35 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини