Проф. Коста Костов: С 13 пъти повече са заразените с COVID-19 у нас от септември насам

В УМБАЛ "Св. Анна" има 70 пациенти с коронавирус. Около 5-6 души са в реанимация с пневмония и тежко протичане на заразата. При нас няма положителен пациент без тежка форма на пневмония. Това разкри пред Нова телевизия пулмологът проф. Коста Костов.

"2-3 седмици след либерализацията на мерките започна нарастване на случаите. Тази тенденция се наблюдава и след отварянето на училищата. В момента е взето балансирано решение - малките деца са на училище, защото те биха изпитали най-голям стрес", разкри пулмологът. 

"В момента дихателната система е най-важна" разкри проф. Костов. 

"С 13 пъти е скочил броят на заразените с коронавиурс от септември насам. Смъртността от вируса е паднала с 3 до 6 пъти на световен план. В България има леко повишаване на смъртността", коментира той.

"Във всички болници има липса на квоид-легла и медици", заяви експертът. 

"Никой лекар няма право да дава песимистични прогнози, трябва да правим всичко възможно да ги преборим. Гледам оптимистично напред", завърши проф. Коста Костов.

Коментари

 1. 2020.10.29 | 12:52
  Заради мутрите политици които не се съобразяват с мнението на хората и ограбват безнаказано милиарди от държавата и то безнаказано; хората се отвращават от тях и затова не си изпълняват задълженията. Без да се съобразяват мутрите харчат десетки милиарди бемислено.Това е заем за държавата и трябва да ги харчат кадърни хора само за важни неща.
 2. 2020.10.29 | 10:21
  лекарите отказват да лекуват болни с Китайския вирус !?!?? Позор за тези лекари които отказват. те са срам за Родината...ами ако пожарникарите откажат да влязат в битка с огъня....ако полицията откаже да въдворява ред....ако летеца на военният самолет откаже да транспортира тежко болно дете до болницата за животоспасяваща операция.....питам само
 3. 2020.10.29 | 09:36
  Сега Google плаща $ 11570 до $ 12500 на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя==>> Smartlife3.com/
 4. 2020.10.29 | 09:08
  Когато няма карантина и всичко бачка заведения училища и детски градини даваш свобода на вируса да се разпространява.
 5. 2020.10.29 | 08:59
  "Другарю-професор" Костов, а заразените от ОБИКНОВЕН ГРИП от септември до днес КОЛКО са???????????????
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет