Заразен с коронавирус персонал в Дома за стари хора в Сливен

  • 28 октомври 2020 16:04

  • 404
  • 0
Заразен с коронавирус персонал в Дома за стари хора в Сливен
© gettyimages

При изследване на персонал на Дома за стари хора в Сливен за Covid-19 чрез метода на пуловете, пет от тях са дали положителен резултат, съобщават от община Сливен.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Днес са тествани с PCR тестове 23-ма души. Изследвани са общо 54 души персонал, включително и от Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост-2.

Вижте къде са новите заразени с COVID-19 в страната

Всички резултати от Защитеното жилище са отрицателни. Днес са взети пулове на целия персонал от Центровете за настаняване от семеен тип – 43 души.

След като по-рано този месец беше установено огнище в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост на селище „Качулка“ Община Сливен предприе допълнително тестване за Covid-19 за всички услуги от резидентен тип. На 31 октомври изтича карантината на домуващите в „Качулка“. При потребителите и персонала заболяването е протекло без усложнения и не се е наложила хоспитализация. Домът работи при нормален график, с наличния персонал и доброволците, които се включиха след призива на Общината.

29 свободни легла за болни с Covid-19 има на разположение във всички болници в област Сливен. Общо леглата в ковид отделенията, с които  разполагат болниците в областта са 115, съобщи областния управител Чавдар Божурски по повод усложняващата се епидемична обстановка. От тези легла заетите в момента в отделенията са 54, а в триажите са 24.

Чрез РЗИ се проучват възможностите за разкриване на допълнително легла в Котел и още две частни болници в Сливен, съобщи областния управител Чавдар Божурски. В Сливен вече работи една лаборатория за PCR тестове.

"Знаете също, че МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ разкри дарителска сметка за PCR лаборатория в болницата. Необходими са още 5 хиляди лева, за да се достигне необходимата сума", посочи Божурски, цитирана от БНР.

Към момента не е постъпвало искане от Регионалното управление на образованието за преминаване на начални училища към дистанционно обучение.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
404 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини