Кюстендил също е сред рисковите области в страната

Картата на България става все по-червена. Още три области преминаха прага заразени, с което се наредиха сред най-опасните зони. Това са Кюстендил, Русе и Разград, а от днес Велико Търново вече е във втората степен - оранжева зона.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16102

COVID огнището в Кюстендил отново се активизира. След затишието през летните месеци, в последните няколко дни в областта броят на заразените расте неудържимо, съобщи Нова телевизия.

Област Кюстендил е в червената зона със 123 заразени на 100 хиляди души. Най-много са в Дупница - 71, 48 са в Кюстендил. Нощните заведения в Кюстендил вече са затворени.

В болниците в областта засега легла в COVID отделенията има, но непрекъснато постъпват пациенти със симптоми на коронавирус.

„5-6 души, които са в стаи за изолация, на които им е по-тежко състоянието, но изчакват в болница положителния си резултат, ако има такъв, но лечението им продължава от първия момент на постъпване в болницата. Имаме и 12 души, които в момента лежат с пневмония, усложнени с дихателна недостатъчност”, обясни д-р Александър Величков, директор на МБАЛ Кюстендил.

20 новозаразени с коронавирус в Кюстендилско, най-много са положителните от Дупница

В болницата в Кюстендил няма заразени медици. Лекарите правят всичко възможно да има кой да посреща пациентите 24 часа в денонощието.

„Всички са притеснени, напрегнати, тревожни. Единствено се надяваме персоналът да не излезне под карантина или, недай си Боже, да се разболеят, защото дефицитът на кадри веднага ще утежни ситуацията много”, смята д-р Величков.

В Кюстендил започват масови проверки в заведения и спортни зали, за да е сигурно, че мерките срещу коронавируса се спазват от всички.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16102

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет