Огнище на COVID-19 в "Мини Марица-изток”

Регистрирани са общо 43 случая на положителни проби за COVID-19 на работещите в най-голямото въгледобивно дружество у нас - "Мини Марица-изток”. Това става ясно от заповедта на изпълнителния директор, която въвежда стриктно спазване на противоепидемични мерки в предприятието, предаде БНТ.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16047

Извънредният оперативен щаб от самото начало на пандемията е създал добра организация на работа в дружеството по стриктното спазването на мерките, ежедневната дезинфекция и дисциплината на работещите. Благодарение на тези мерки е предотвратено клъстърно разпространение на коронавируса в минния комплекс, в който работят около 7 200 души.

Заповедта на изпълнителния директор предвижда всеки работещ в Дружеството да си остане у дома и да потърси личния лекар или съответната Регионална здравна инспекция за съвет и консултация, при наличие на повишена температура, кашлица, хрема, загуба на обоняние и вкус и др., както и да ползва отпуск за временна неработоспособност, при препоръка от компетентните медицински лица.

COVID-19 пламна в данъчното на Пловдив

Лица с подобни оплаквания по време на работа, трябва да се изолират незабавно и да следват този план за действие. Ограничен е и достъпът на фирмите, които осъществяват доставки и услуги по договор на територията на Дружеството.

Почти ежедневно се разпространяват апели и агитационни материали с инструкции за поведение по време на пандемия.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16047

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет