В Шуменско също затягат мерките

Областният кризисен щаб в Шумен прие допълнителни мерки, сред които - забрана за провеждане на тържества на открито и закрито, както и провеждане на спортни мероприятия на закрито на територията на цялата област. Всички тренировки и аматьорски спортни мероприятия и състезания на открито ще се провеждат без публика. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Шумен.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15558

Щабът бе свикан от областният управител проф. Стефан Желев заради усложнената епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 в региона. Директорът на РЗИ д-р Пепа Калоянова съобщи, че тенденцията е тревожна, на този етап регистрирани активни случаи на COVID-19 има във всичките десет общини на област Шумен.

За последното денонощие новите случаи са 64, сред които и четирима ученици. Потвърдени са положителни случаи на COVID-19 в Дома за стари хора в Нови пазар, където са регистрирани положителни резултати на осем от настанените в социалното заведение и на трима от персонала.

Директорът на болницата в Шумен: Положението е критично

Изпълнителният директор на МБАЛ Шумен д-р Димитър Костов информира, че към момента в болницата има настанени 107 пациенти с доказана коронавирусна инфекция, като всички са в увредено тежко състояние, с пневмония. Поради проблема със запълването на капацитета на МБАЛ Шумен, със заповед на директора на РЗИ Шумен от днес се разкрива COVID-19 отделение за 20 пациенти в МБАЛ Велики Преслав.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 15558

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Повлия ли COVID-19 на живота Ви?

Избрано от Интернет