Обсъждат се допълнителни противоепидемични мерки за област Смолян

Обсъжда се въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки за област Смолян, съобщи областният управител Недялко Славов. Най-висок брой новооткрити и хоспитализирани пациенти с коронавирус в областта от началото на пандемията, както и 44 процента ръст на новите случаи са регистрирани през миналата седмица.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16295

Предложените по-строги противоепидемични мерки ще бъдат консултирани първоначално с ръководствата на общините в областта, след което ще бъдат внесени като предложения в Областния кризисен щаб на заседание в разширен формат следващата седмица.

Новите положителни проби в Смолянско през седмицата са 62, с които общият брой на заразените от март досега достига 834. Смъртните случаи през седмицата са 8.

От активните 114 пациенти с коронавирус, 72 са на домашно лечение, а 42 са в болници. Областта попада в оранжевата зона на епидемичната карта на страната, което налага преосмисляне на досегашните противоепидемични мерки, според д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ.

В Пловдив връщат старите мерки и затягат контрола по спазването им

Обезпокоителни са данните за смъртност на пациентите с коронавирус - показателят леталитет е 7.75 при 3.32 средно за страната, а смъртността за 14-дневен период е 9.65 на 100 000, докато средната стойност за страната е 1.83.

Десетима от позитивните през седмицата са медицински персонал.

МБАЛ-Смолян напредва в оборудването на собствена лаборатория за PCR тестове, в следващите дни предстои процедура за кандидатстване пред министерството за разрешително за дейност, информират от ръководството на болницата.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 16295

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Ваксината ще спре ли разпространението на COVID-19?

Избрано от Интернет