Продължава тестването за COVID-19 на студенти от МУ-Плевен

  • 20 октомври 2020 09:10

  • 862
  • 2
Продължава тестването за COVID-19 на студенти от МУ-Плевен
© getty images

От вчера обучението в Медицинкия университет в Плевен премина в електронна среда за период от две седмици. Причина за това е броят заразени с COVID. Ректорът проф. Славчо Томов обясни в ефира на БНТ, че тестовете на студентите продлжават. От над 50 проби, направени до момента, 19 студенти и двама преподаватели са с положителни проби.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Според проф. Томов заразяването е станало по-скоо отвън, а не вътре в университета. За да се предотврати клъстърното заразяване, е взето решение да се премине изцяло в онлайн обучение.

В Плевен отвориха двете университетски клиники, които бяха под карантина

В МУ Плевен вече имат опит от пролетта и са на мнение, че обучението може да се провежда в комбиниран вариант. Лекциите ще може да продлжат да бъдат в електронна среда. Стажант-лекарите от 6-ти курси и сестрите акушерки от -ти ще продължат присъственото си обучение.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
862 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.10.20 | 12:45

2
от 50 проби 21 положителн---- 42%
АЗ СЪМ ГЛУПАВ

2020.10.20 | 10:32

1
Защо не искате да забележите, че цялата ескалация започна заедно с учебната година. Много жертви, много разходи,Защо? След като има вариант за дистанционно обучение. Защо не гледаме Китай как се справи, а гледаме европа как не се справя та и ние като нея.Икономиката няма да пострадам а разходите за лечение и диагностика ще намалеят с не знам колко много пари. Това не е ли добра за всички. Защо е този европейски инат с училищата? П А З Е Т Е Б Ъ Л Г А Р И Я И Б Ъ Л Г А Р И ТЕ ! !

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини