Министър Ангелов: Фалшивите новини за затягане на мерките излагат на риск българските граждани

Проектът за развитие на Спешната помощ е ключов. Той е нужен, за да се обнови инфраструктурата на центровете за спешна помощ и спешните отделения в болниците. Той е на стойност 168 милиона лева. По него са доставени почти всички линейки, без високо проходимите. Сумата бе недостатъчна затова бе планирана и подкрепена и от Министерски съвет. Това заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на изслушване в здравната комисия на народното събрание, предаде репортер на Novini.bg.

Втората част от проекта касае строително-монтажните работи. Към момента са обявени всички обществени поръчки за спешните отделения в страната. В средата на октомври ще започнат ремонтите в северозападен район, обясни министърът.

Здравният министър издаде три заповеди във връзка с eпидемичната обстановка

"Има възможност за удължаване на проекта и така няма да има опасност да се загубят евросредства", категоричен бе министърът на здравеопазването.

„Не е истина, че ще се затварят училища и пътища, като част от противоепидемичните мерки. Тези мнения имат единствената цел да използват страховете на българските граждани. Всеки един човек в състояние на стрес понижават имунната си система. Такива информации излагат на риск българските граждани“, подчерта министър Ангелов.

„Ваксината срещу COVID-19 ще бъде безплатна, безвредна и доброволна за българските граждани“, подчерта проф. Ангелов. Той добави, че тези ваксини няма да бъдат включвани в имунизационния календар на страната.

Коментари

 1. 2020.10.01 | 20:14
  какви мерки, никой от тях не слага дори маска..
 2. 2020.10.01 | 18:36
  А доброволно-принудителни ли ще бъдат?Който не си сложи "ваксината" ще запази ли всичките си граждански и социални права като на "ваксинираните"? И си присвоихте монопола за истината, разбрахме.Всичко което другите казват е неистина, само вашето е истина.
 3. 2020.10.01 | 18:08
  или измамният Новини.бг лъже както винаги. Сутринта писаха, че мерките се затягат, сега - че не било вярно.
 4. 2020.10.01 | 16:25
  Досега не сте доказали, че може да ви се вярва, затова ще почакаме и ще видим!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет