Цяло семейство се зарази с COVID-19 въпреки стриктното спазване на мерките

Цяло семейство българи се е заразило с коронавирус независимо от стриктното спазване на мерките. Още в края на февруари, преди дори да бъде обявено извънредното полжоение, родителите са предприели всичко необходимо, за да се изолират. 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14026

"Още преди да наложат мерките за сигурност сложихме маски и спряхме децата от училище, от края на февруари бяхме под карантина. Целта беше да опазим едно от децата ни, което е болно от муковисцидоза - болест, която засяга белия дроб. Информирахме се от чужди медии и решихме да тръгнем в посока на сигурност", разказа майката Евгения Ходхевич пред Bulgaria on air.

Нейният съпруг Борис добави, че е умало страх.

"Уплашихме се и то не само заради децата. По време на грипни периоди винаги сме се пазили заради нашето дете, всички се ваксинираме. От самото начало знаехме, че това, което идва е по-тежко от баналния грип и бяхме внимателни повече от обикновено",сподели той.

Евгения Ходхевич отбеляза още, че семейството не се е успокоило след отпускането на мерките в страната, а продължило да избягва контакти и да спазва необходимата дистанция.

"Продължихме с мерките за сигурност, децата продължаваха да бъдат вкъщи в пълна изолация и бяхме убедени, че няма да се заразим с коронавирус", допълни тя.

Според Енев към момента при 200 случая на положителни проби от коронавирус на ден, нормите за сигурност са много по-ниски в сравнение с началото на пандемията, когато е имало по няколко заразени.

"Една от причините да се заразим беше, че не идва достатъчно вярна и бърза информация до хората. Говореше се, че вирусът е тежък, затова при спазване на дистанция човек не би се заразил ", заяви той.

Борис Енев разказа, че със съпругата му са се срещнали в затворено пространство с клиент по работа, като са били с маски и са спазвали дистанция от повече от 2 метра.

286 новозаразени с коронавирус у нас и още 12 починали

"Този човек е бил заразен, имал е много заразени хора в приятелския си кръг и го е знаел. По-страшното е, че това са хора, които работят в гастрономията и би трябвало да носят отговорност не само за себе си, но и към всички техни клиенти", изтъкна още гостът.

Двамата казаха, че са не са имали никакви симптоми, с изключение на това, че Евгения е загубила обонянието си.

"14 дни бяхме заключени и чакахме, защото не знаехме какво ще се случи", разказа още тя.

"Би трябвало да има едно балансирано и смислено ограничение на заразата", смята Борис Енев.

 

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14026

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.10.01 | 10:02
  "По време на грипни периоди винаги сме се пазили ,..., всички се ваксинираме". След такава практика и да слагате, и да не слагате маски , сте обречени.Грипните ваксини отслабват драстично имунната система и срещата на организма с каквато и да е инфекция става фатална. А редовността на ваксинирането още повече усложнява нещата.
  1. 2020.10.02 | 19:21
   Дааа, явно по-малко сме чели от г-н професора! Той е наясно с ваксините, наясно е вероятно и колко епидемични заболявания са прекратени именно с прилагането на ваксини против тях- холера, тиф, шарка, туберколоза.... Заболя ме пръста да изброявам.
  2. 2020.10.01 | 10:53
   Точно!
 2. 2020.10.01 | 09:53
  Това е ясно доказателство,че маските заразяват. Щом са спазвали всички мерки,значи само мръсните маски с вируси са виновни. Не купувайте и не носете маски.
  1. 2020.10.02 | 19:17
   Йовке, написаните от теб тъпни доказват че си мноооого проста! Маските били заразявали! Не давай акъли на хората, ти ако искаш, вместо маска си увий дрис.ливите гащи около му.цуната.
  2. 2020.10.02 | 10:26
   Госпожо, не сте лекарка. Не се правете на лекарка, защото не разбирате ситуацията. Твърде сложна е. Много хора са решили да се правят на специалисти и да отричат вируса. Може би има корупция, умишлено завишаване на данни и преувеличение; има истерия. Вирусът обаче си го има, каквото и да говорят някои хора. Фактите не могат да имат ефект върху доста хора. Аз не мисля, че е толкова заразен, колкото ни го представят, но не отричам съществуването му. Да кажеш, че няма коронавирус е глупост. Истински се чудя на хората, които вярват в конспиративни теории, учудват ме и ме възмущават. Това, че Бил Гейтс щял да ни чипира с ваксина беше направо смешно и е срамота, че много хора вярват в тази глупост.
  3. 2020.10.01 | 11:43
   Поне не развявай на показ глупостта и невежеството си. Виждал ли си хирургическа маска? Пък и що медици измряха точно С коронавирус. Смешник.
  4. 2020.10.01 | 11:17
   Явно за това толкова хирурзи страдат от отравяне на кръвта - защото стоят ежедневно с маски от години... Чудя се как още не си нобелов лауреат за това си откритие. нАучен пробив направо.
  5. 2020.10.01 | 10:11
   Прането на маската е решение (частично) срещу бактериите, но не и срещу коронавируса. По принцип маската дава възможност за избор - да се заразиш от бактерия. А иначе - вирусът си циркулира през порите на тъканта и наноразмерът му обезсмисля носенето на маска от какъвто и да е вид... Да не говорим че маската спира приема на кислород и при дишането поемаш отново издишвания от самия теб въглероден диоксид, което пък води до отравяне на кръвта .... Така че - пери си щом ти харесва.
  6. 2020.10.01 | 09:57
   Ами пери си маската. Например всеки ден. Не веднъж на 2 месеца.
 3. 2020.10.02 | 09:14
  пълни кукумицини
 4. 2020.10.01 | 11:50
  Направи си труда да научиш повече за маските и тогава се излагай, кретен.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет