Сред новозаболелите от COVID-19 в област Търговище има две семейни двойки и контактни деца в ученическа възраст

Сред новозаболелите от COVID-19 в област Търговище има две семейни двойки и контактни деца в ученическа възраст. Общо осем са случаите, регистрирани през последното денонощие, сред тях има полицай и служител на РЗИ, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13767

Диагностицирани са две двойки съпрузи от Търговище и от Попово. Състоянието им не налага хоспитализиране. Заразени от областния град са жена на 43 г. и мъж на 53 г., контактна в дома им е единствено тяхната дъщеря, на която е взет секрет за вирусологично изследване. До получаване на резултата паралелката, в която се обучава ученичката, е поставена под карантина и преминава на дистанционно обучение. Инфектираната с коронавирус жена е служител на РЗИ - Търговище, поради което днес са взети проби за изследване от целия екип на инспекцията. Новозаразените съпрузи от Попово са на 53- и 65-годишна възраст. Установен като контактен е техният син /безработен/, който засега няма оплаквания.

Заболял е мъж на 42 г. от Попово, хоспитализиран в средно тежко състояние в УМБАЛ "Св. Марина" - Варна, на 27 септември. Пациентът работи в РУ - Попово, като за последно е бил на работното си място на 21 септември. За резултата му е уведомен началникът на управлението, както и директорът на училището, в което се обучават контактните му две деца. В дома му контактни са още двама души - всички са без оплаквания.

В "Инфекциозно отделение" на МБАЛ - Търговище, е хоспитализирана диагностицирана с COVID-19 жена на 36 г. от омуртагското село Долно Козарево. Тя работи в завод към стъкларския холдинг край Търговище. Не е била на работа от 19 септември, сред контактните ѝ четирима души има и дете в ученическа възраст.

59-годишен мъж с диабет и белодробно заболяване е сред новите жертви на COVID-19 у нас

Диагностициран с коронавирус е и ученик на 12 г. от Търговище, поставен под домашна карантина като контактен на своята майка. Връчени са предписания за спазване на домашна изолация на всички съученици на момчето - ученик в 6-ти клас на Първо ОУ "Хр.Ботев". Учебният процес преминава в електронна среда.

Под домашна карантина е поставена и жена на 58 г. от Търговище. Карантинирани са и домашните й контактни - общо трима души, сред които и дете, посещаващо детска градина.

Към днешна дата в област Търговище под домашна карантина са общо 212 души; 84 от тях са с положителни резултати за COVID-19, а останалите 128 са техни контактни.

 
Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13767

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет