Министър Ангелов с важна информация за здравната обстановка у нас и брифингите на Щаба

Вендинг машини за лекарства може да има, но само за медикаменти без рецепта. Основно те могат да са обезболяващи или свалящи температурата. Министерски съвет отмени решението още в петък. Това заяви пред БТВ здравният министър проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г.

"Върнахме брифингите, за да може до хората да стига действителна информация, а не да се разпространяват новини за затваряне на градове, КПП-та, купуване на руски ваксини и други неверни новини. Информацията ще бъде предоставяна в четвъртък в Министерството на здравеопазването, ще ги водя аз, заедно с представители на Щаба", коментира той. 

България държи успешно епидемията под контрол, докладваха на Борисов. НОЩ се завръща в ефир

Министър Ангелов бе категоричен че, няма да се поставят контролни пунктове на изходите на градовете, затваряне на бизнеси и училища. 

"В България към момента няма здравна криза. България е на 26-то място от 29 по заболеваемост в Европа. Ситуацията е контролирана. Хората могат да бъдат спокойни. Броят на болните в болниците също не се е повишил в последните два месеца", каза още здравният министър. 

"Нашите решения са на база цялата комплексна информация. Нека хората прочели една статия, да не смятат, че ще променим стратегията си. Ние налагаме мерките, които са най-добри за гражданите", каза проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г..

216 са новите случаи с коронавирус у нас, 11 починали

"Дистанция, дезинфекция, дисциплина и предпазни средства са мерките, които хората трябва да спазват срещу коронавируса", припомни здравният министър. 

"Депутатите трябва да носят маски - така те ще дадат пример. За неносене на маски ще има санкционирани представители на Националния съвет на БСП след партийната сбирка през уикенда. Премиерът Борисов също ще бъде глобен след посещението си в Ловеч. За неносене на маски ще има глобени и от учредяването на партията на Цветан Цветанов", завърши министърът на здравеопазването. 

Коментари

 1. 2020.09.30 | 10:32
  Правете повече изненадващи проверки в здравните заведения, говорете с хората на място, така ще разберете важните неща, укривани от подставени лица („чадъри“ на т.нар. „директори“) в повечете институции на административната ни система и обществото като цяло. Ако не предприемете проверки и не вземете съответни мерки, потвърждавате нашето убеждение, че ръководителите нехаят организирано!
 2. 2020.09.29 | 21:57
  Господин министър, докажете, че сте принципен: чуйте нас, МЕДИЦИТЕ в интензивно белодробно отделение на белодробната болница МБАЛББ - "Св. София" - бул. "Ив. Гешов" - 19. До нас не достигат средства - лични предпазни средства ( и латексовите ръкавици свършиха), пари за болните в тежко и критично състояние, за персонала работещ на първа линия - къде е отпуснатото заплащане и произтичащи промени за работа в инфекциозно отделение. Нищо не се спазва от "директора" Любчо Пенев, бивш закупчик, немедицинско лице, пишман-икономист (задочник), който доскоро наричаше "фискалния бон" - "фиксален"(?!). Изработените свръхчасове се "съкращават", за да не се изплащат на персонала в окончателните, но фалшифицирани работни графици - особено за м. август 2020 г. "Директорът" тръби: "Няма пари", нехае за съдбата на тежкоболните и се отнася цинично към персонала, особено медицинския... Болницата се управлява авторитарно от профан със селяндурски манталитет, подпомаган от интриганти-доносници, потискащи стремежа за адекватна, ефективна дейност - с цел лично облагодетелстване!!! Това е нетърпимо! S.O.S!
 3. 2020.09.29 | 10:21
  Някой взема ли ги изобщо насериозно тия с тяхната "пандемия" измислена..
  1. 2020.09.29 | 11:31
   все още има по някой с промит мозък, ама май вече взеха да се събуждат повечето
  2. 2020.09.29 | 10:51
   Такива като теб трябва да ги скопяват, да не се възпроизвеждат. Пръдльо!
 4. 2020.09.29 | 11:00
  С всичко може да се пребориш,но с простотията и невежеството -не!Това ще ни погуби като народ. Ум царува,ум робува,ум патки пасе.."
 5. 2020.09.29 | 10:48
  Правете проверки в поликлиниките!В 8 поликлиника Надежда София,масово сестрите сноват по коридорите със свалени под брадата маски,а вчера една изобщо нямаше такава и разговаря с пациенти.Точно в тази поликлиника имаше коронавирус.УПРАВИТЕЛЯ си влиза в кабинета и контрол нула.
 6. 2020.09.29 | 10:37
  да не протестираме, но до месец ще сте сдали властта, скапеняци седесарски, никакви вирусни истерии няма да ви спасят. Мина времето за оставки, направо в пандиза.
  1. 2020.09.29 | 10:47
   Сополанко, има си редовно избрано правителство. Изборите са догодина. Ще видим, кого ще изберът отново... ГЕРБ.
 7. 2020.09.29 | 10:46
  дето не са били жертва на "лечението" в Александровска. Некадърни, но за сметка на това крадливи и нагли. Айде тука избор на доктор, айде тука още нещичко, айде тва, айде онова... А доцента, дето ще те вкара у гроба - на бел мерцедес най-нов модел.
 8. 2020.09.29 | 10:34
  СЛЕД КАТО ДАВАШ АКЪЛ, КОЛЕГИТЕ ДА СЕДЯТ ПО ПРОВИНЦИЯТА, НЕ ВИЖДАМ ПРИЧИНА ТИ ДА ТРЕСЕШ СЛАНИНИ В СОФИЯ :) ПОГЛЕДНИ СЕ В ОГЛЕДАЛОТО, КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ГРУХТИШ, ПО НА СВИНЯ МЯЗАШ. :)
 9. 2020.09.29 | 10:31
  ИЛИ ХАСКОВО ИЛИ НА АРМАТУРНОТО ЖЕЛЕЗО ПРЕД БЛ.366А, НА УЛ ТРЪН. ЩЕ СИ ПРАВИТЕ КОМПАНИЯ С ТИКВУН, КИРИЛОВ И ПЪРВАНОВ :)
 10. 2020.09.29 | 10:16
  ГОВЕДО, КАЗАХ ДА ЗАМИНАВАШ ДА ОПРАВЯШ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НА ХАСКОВО! ДЕЙСТВАЙ ДА НЕ ТИ ЧУПА ЧЕРЕПА, ЖИВОТНО ТЪПО, ИНАТЛИВО!
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет