Вирусолог: Има шанс ваксината срещу морбили да ни защити и от COVID-19

Ако не сме се ваксинирали срещу морбили, ние сме по-податливи на други заболявания. Когато сме ваксинирани обаче, имаме по-голям имунитет. Иначе самата ваксина срещу морбили е част от една тривалентна ваксина, в която има елемент, за който се смята, че предпазва и от коронавируса. Това заяви в предаването "Светът и ние" по БНТ вирусологът и здравен консултант към ООН д-р Велислава Петрова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14039

,,Истината е, че никой от нас не очакваше пандемията да се разпространи толкова бързо и работата по изработването на ваксина срещу коронавируса е наистина впечатляваща, тъй като една ваксина се изработва за около десет години'', посочи д-р Петрова.

Българи в Турция тестват китайска ваксина срещу COVID-19

Всяка година около един милион души умират от СПИН, сега обаче фокусът е повече върху COVID-19. Хората трябва да разберат какъв е източникът на информация, а не просто да вярват на всякакъв вид твърдения и конспиративни теории, каза още тя.

,,Никой не е в безопасност. Тази пандемия ни накара да осъзнаем, че никой не е защитен, защото живеем в много глобализиран свят. Трябва да сме много по-единни и солидарни'', коментира в заключение вирусологът и изтъкна, че пандемията се е оказала сериозно предизвикателство за всички здравни системи по света.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14039

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.25 | 17:34
    божичко господи тази какви глупости ръси само
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет