Хоспис в област Търговище е новото огнище на коронавирус

Общо 19 са новите случаи на коронавирус сред жители на област Търговище, чиито положителни резултати са регистрирани през последното денонощие. Това съобщиха от РЗИ-Търговище. 

16 от случаите са регистрирани сред потребителите (11 лица) и персонала (5 лица) на хоспис в гр. Търговище. Всички те са изследвани по повод клинични симптоми на една от домуващите.

Вследствие на получените резултати, хосписът е поставен под пълна карантина. Като днес са взети проби за вирусологично изследване от всички неизследвани в услугата лица.

15 са новозаразените с COVID-19 в шивашки цех в Търговищко, двама са от стъкларски холдинг

Мъж на 51 г. от с. Маково, общ. Търговище, също с положителен PCR-тест, е хоспитализиран в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Търговище в тежко общо състояние. Пациентът е работник в завод от стъкларския холдинг в града, като последно е бил на работа на 18.09.2020 г. Контактни в дома му са 2 лица – съпруга и дъщеря, които към момента нямат оплаквания в здравословното състояние.

Във II Вътрешно отделение на МБАЛ – Търговище, част от което вече е обособено за лечение на диагностицирани с COVID-19 пациенти, са настанени майка и дъщеря на възраст 45 г. и 22 г. от гр. Търговище. Двете жени са в добро общо състояние. От направеното епидемиологично проучване е установено, че майката е била последно на работното си място в мебелен цех в областния град на 17.09.2020 г., а дъщерята е студентка, но не е посещавала университет. Сред домашните контактни лица – общо 4 души, има и дете в ученическа възраст. Всички са без оплаквания.

Към този момент в МБАЛ – Търговище са хоспитализирани общо 17 лица, диагностицирани с COVID-19. Епидемиологичните проучвания продължават.

На 25.09.2020 г. в ИО на МБАЛ – Търговище е починала жена на 63 г. от гр. Търговище, инфектирана с коронавирус и хоспитализирана на 16.09.2020 г.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет