Четири жени и един мъж са новозаразените с коронавирус в Шуменско

Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на гр. Шумен и областта, РЗИ - Шумен информира:

В Единният информационен портал за COVID-19, за 24.09.2020 год., са регистрирани 5 нови случая на лица от област Шумен с положителни проби за COVID-19. Направени са 15 PCR теста.

Три жени са новозаразените с COVID-19 в област Шумен

Разпределението им по общини по настоящ адрес на лицата е, както следва: Община Никола Козлево – жена на 54 год. от с. Вълнари; Община Върбица с четрима заразени - жена на 55 год.и  две жени на 60 год. от гр. Върбица. Заразен е и един мъж на 68 год. от с. Чернооково;

От новорегистрираните 5 случая, хоспитализирани са 3 лица. Изготвени са  предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14 - дневна домашна карантина.

В момента на лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 28 пациенти с COVID -19, от които двама са  настанени в ОАИЛ. Едно лице е хоспитализирано в МБАЛ гр.Силистра.

Общо за област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби за COVID - 19 в информационната система, достигнаха 338 лица. Настанени в лечебни заведения са 29 пациента; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 27 лица; излекувани са 264 лица; починалите са 18 лица.

Медицински служители, при които е констатиран COVID -19, са общо 18 лица. Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 89.

Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция - Шумен за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Какво би ви накарало да се тествате за COVID-19?

Избрано от Интернет