Проф. Аргирова: Доста се стреснаха родители и ученици

Първата партида на противогрипната ваксина в аптечната мрежа е изчерпана, предупреждават от бранша.  88 000 дози са изкупени от началото на септември, т.е. за по-малко от месец.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13867

На този фон коронавирусът у нас продължава да се разпространява.

Расте броят на заразените учители и ученици.

"Всички лекари започнахме да говорим за бъдещия грип и възможностите за използване на ваксина отдавна. Може би това е една от предпоставките хората да започнат навреме да търсят противогрипните ваксини. Това, че ваксината се търси показва загриженост за собственото здраве и отговорност за него", коментира вирусологът проф. Радка Аргирова в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ при грипа, както и при COVID-19, ако искаш да предпазиш себе си, предпазваш поне най-близките и допълни, че противогрипната ваксина не може да ни пази от коронавирус специфично, но неспецифично - да.

"България все още изостава и е една от страните с най-малък ваксинален обхват", допълни тя.

А на този фон 290 са новите случаи на COVID-19 за последното денонощие при направени над 4 800 PCR теста.

 

Ръст на болните от COVID-19 у нас. Само за последните 24 часа са заразени 290 души

 

"Нека да подчертаем, че ако гледаме само цифрите, това не дава пълен поглед. Става въпрос за локално разпространение на вируса, това не е дифузно. Тогава е ясно, че мерките, които могат да се вземат, са много по-адекватни", коментира вирусологът пред Bulgaria ON AIR.

Според нея училищата няма да станат червени точки на заразата.

"Доста се стреснаха родители и ученици. Това скоро ще намалее, но никога няма да бъде напълно ликвидирано. Винаги ще има тлеене на тази зараза, ако не се постоянства с мерките", смята проф. Аргирова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 13867

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.09.25 | 12:06
  Интересно как продавачите в големите търговски вериги работещи със стотици хиляди клиенти от началото на пандемията не са болни от корона учителите за една седмица окапах като круши все са болни там кадето им се дават пари спрете им незабавно парите на даскалите все за дистанционно обучение говорят защото ще им плащат а нашите деца кучета ги яли
 2. 2020.09.25 | 11:17
  цитирам : ,,... противогрипната ваксина не може да ни пази от коронавирус специфично, но неспецифично - да. ...'' , това е просто някаква шизофрения ,не просто не мога да повярвам , или хората са много големи г0веда и абсолютно неуки за да повярват на подобни безсмислици или просто хората са наистина едни г0веда
  1. 2020.09.25 | 12:03
   Грамотността не те прави умен. Какво ще кажеш за пропуснати няколко болни деца с доказан грип и нетествани, но положителни за корона в училището с децата ти? Ако не разбираш и това, не се хаби да пишеш. Просто си си природно тъп.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет