Министър Ангелов: Не се предвижда ново затягане на мерките срещу COVID-19

Просветното и здравното министерства и всички ангажирани институции са в постоянна връзка и готовност за реакция при констатираните случаи на инфекция с коронавирус в български училища, заяви министърът на здравеопазването проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г..

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14039

Той подчерта, че установените досега заразени учители и ученици са били инфектирани преди началото на учебната година, предаде БНР.

"Ежедневно поддържаме контакт с министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009, ежедневно представители на нашите администрации на ниво заместник-министър правят такива срещи. Всички препоръки, които сме направили, те са разписани, достъпни са, ясни са критериите, когато училищата могат да бъдат затваряни, всичко зависи от броя на заболелите деца. В момента случаите на заболели в училищата са внесени отвън, не са от разпространение, което е вътре в училища, предвид малкото време от началото на учебната година", заяви проф. Костадин АнгеловКостадин АнгеловКостадин Ангелов е роден на 7 юни 1977 г. Завършва Медицинския университет в София през 2004 г..

Не се предвижда и ново затягане на мерките срещу коронавируса въпреки удължаването на извънредната обстановка, информира министърът.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14039

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Уморени ли сте от мерките срещу COVID-19?

Избрано от Интернет