Нови седем случая на COVID-19 са регистрирани в област Търговище

  • 23 септември 2020 16:21

  • 385
  • 0
Нови седем случая на COVID-19 са регистрирани в област Търговище
© pixabay

Седем нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие за област Търговище. Два от тях отново са в шивашката фирма, един е на пакетировач в стъкларския холдинг, съобщават от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител Митко Стайков.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Два са положителните резултати на служители в шивашка фирма в Търговище, в която има и други по-рано потвърдени случаи на заболяването.

София и Благоевград рекордьори по случаи на COVID-19

Диагностицирани, след профилактично изследване, са две жени на възраст 34 г. и 43 г. от Търговище. Заболяването им протича без симптоми. За оплаквания в здравословното състояние не съобщават и техните домашни контактни - общо 5 души, сред които и две деца в ученическа възраст.

Инфектирана с коронавирус е и жена на 48 г. от омуртагското село Пъдарино, която работи като пакетировач в завод към стъкларския холдинг в Търговище. Потвърдено е заболяването и при жена на 68 г. от Търговище, контактна на по-рано диагностицирания й съпруг. Тя не съобщава за оплаквания в здравословното си състояние.

В Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище са хоспитализирани трима нови заразени с коронавирусната инфекция. Приети за лечение са съпрузи - жена на 73 г. и мъж на 79 г., от търговищкото село Лиляк. В следствие на COVID-19 в Инфекциозно отделение на МБАЛ - Търговище днес е починала жена на 77 г. от село Кралево, чийто положителен резултат е регистриран на 11 септември, допълват от Щаба.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
385 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини