Д-р Брънзалов: Все още няма бум на настинките

  • 21 септември 2020 10:21

  • 407
  • 0
Д-р Брънзалов: Все още няма бум на настинките
© Bulgaria on air

Не е сезон на алергиите и настинки, все още няма такъв бум, но с влошаване на метеорологичните условия ще има. Немалка част от нашите пациенти посещават кабинетите ни. Обикновено симптомите не са толкова силно изразени, изчакваме няколко дни, оставяме ги в домашни условия, лекуват се чисто симптоматично и ако има влошаване на състоянието - търсим вариант, при който те да бъдат диагностицирани и предвижени по-натам по веригата. Това обясни зам.-председателят на Български лекарски съюз (БЛС) д-р Николай Брънзалов пред Bulgaria on air.

Той коментира, че до този момент системата работи добре. Неговото мнение, че няма паника. И подчерта, че въпросът е COVID-19 да бъде диагностициран навреме.

Проф. д-р Тодор Кантарджиев прогнозира дали COVID-19 пак ще наложи масова изолация

"Колкото по-рано го диагностицираме даден пациент, толкова по-лесно ще бъде овладяна инфекцията. Когато даден пациент има симптомите, те търсят контакт с РЗИ.", допълни Брънзалов.

Той коментира, че няма ясно разписани правила относно работата на личните лекари.

"В нашите предложения ние настояваме и да има пункт за набиране на проби, извън лечебните заведения. Когато пациентите попаднат в болница с усложнения, са минали поне през двама, трима лекари, рядко са пациентите, които се самонасочват, за да бъдат хоспитализирани", учочни Брънзалов.

Последвайте канала на

Novini.bg
407 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини