Две паралелки от гимназии в Стара Загора и Казанлък са поставени под 14-дневна домашна карантина

Общо две паралелки в Езикова гимназия „Ромен Ролан“ – Стара Загора и в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък са поставени под 14-дневна домашна карантина, заради потвърдени случаи на COVID-19. Това съобщиха от пресцентъра на РЗИ - Стара Загора.

Ученик от 11 клас в Професионалната гимназия по лека промишленост и туризъм в Казанлък е дал положителен резултат в петък след диагностициране с PCR тест, по повод предстоящо пътуване в чужбина. Той е в добро състояние и се лекува в домашни условия. Учениците от паралелката са поставени под 14-дневна домашна карантина.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18864

Ученик от гимназия в Казанлък е с COVID-19

На 19 септември положителен резултат за COVID-19 е отчетен и при 18-годишен ученик от Езикова гимназия „Ромен Ролан“ в Стара Загора. Той е в добро състояние и е на домашно лечение. Цялата паралелка е под домашна карантина.

Експерти: Продължителното носене на една маска в училището крие риск

Преподавател във Второ основно училище в Раднево също е заразен с коронавирус и е карантиниран. Той е използвал лични предпазни средства и не е бил в близък контакт с преподаватели и ученици, което не налага карантиринане на други хора.

В училищата е извършена крайна дезинфекция.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 18864

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.09.20 | 12:51
    Сгига пишете за този коронавирус. Стига сте създавали страх и напрежение в хората. Сега и учениците са ви виноени. Да затворите всичко. Кой измисли тази пандемия? Да се потърси отговорност на богатоте, които си играят с народите. Всички хора по света толкова ли опростеха, че шепа супер богати ще ги държат в робство. Целия свят трябва да си вземе поука от сегашното положение. Бог да вразуми народите. Всички които им е тясно на земята да отиват на други планети и да ни оставят на спокойствие.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Коя ваксина срещу COVID-19 бихте си поставили?

Избрано от Интернет