Област Разград е сред най-малко засегнатите от COVID-19

  • 17 септември 2020 14:21

  • 292
  • 0
Област Разград е сред най-малко засегнатите от COVID-19
© Getty Images/Guliver

Област Разград е сред най-малко засегнатите от COVID 19 в страната. Това обяви на заседание на кризисния щаб за борба с коронавируса областният управител Гюнай Хюсмен. Според него важен фактор е добрата координация и комуникация между институциите, както и усилията на щаба.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Д-р Анатолий Стойнов от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ съобщи, че общият брой на заболелите от началото на епидемията е 173, като от тях са оздравели 144.

Общо 15 са все още активните случаи, като шест са на домашно лечение, а останалите девт са настанени в болница. Под карантина са 25 души. Д-р Рени Кирякова от РЗИ добави, че за последната седмица има само два нови случая.

Добра новина! Излекуваните са повече от заразените с коронавирус за денонощие у нас

Приет бе областният план за действие при възникване на епидемичен взрив от COVID-19 в институции за социални, интегрирани здравно-социални услуги. Д-р Рени Кирякова поясни, че на персонала и настанените във всички социални домове в областта са направени тестове за коронавирус и всички те са били отрицателни. Кметовете на общини са предоставили сгради, в които да бъдат преместени здравите обитатели на социални заведения в случай на взрив, съобщава БТА.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
292 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини