Започват да тестват контактните деца в столичното 55-о училище

  • 17 септември 2020 07:20

  • 629
  • 1
Започват да тестват контактните деца в столичното 55-о училище
© Pixabay

Днес и утре ще бъдат тествани всички контактни деца на осемте заразени с коронавирус учители от столичното 55-о училище "Петко Каравелов". Училището ще продължи да работи. Това съобщи за БНР говорителят на Регионалната здравна инспекция - София Руслана Петрова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33012

"При положителна проба на някои от децата вече ще започнем самото епидемиологично проучване, в което ще се направят тестове и на родителите, и на всички, които са контактни от първи ред", каза тя.

Добра новина! Излекуваните са повече от заразените с коронавирус за денонощие у нас

"Но към момента няма да се затваря училището и в следващите дни ще се тестват само децата, които са били контактни на две от положителните учителки, другите не са били контактни. В следващите два дни ще се изследват, с идеята да има разстояние между самите взимания на пробите и да не се получават струпвания", подчерта още Петрова.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
629 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Доктора

2020.09.17 | 21:25

1
Ей!!!! Оставете децата на мира. Манипулирайте спящите възрастни но оставете децата! Има закон за НЕПРИКОСНОВЕНОСТ на тялото...Тоест, всеки може да ОТКАЖЕ тест, ваксина и всякакви идиотски атаки върху тялото! Проверявайте!!!

Добави коментар

Водещи новини