68 души от дом "Възраждане" в Русе са излекувани от коронавирус

  • 27 август 2020 15:54

  • 442
  • 1
 68 души от дом "Възраждане" в Русе са излекувани от коронавирус
© Pixabay

Шейсет и осем потребители от дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе вече са излекувани от коронавирус. През последното денонощие още две жени - на 81 и 86 години, са преборили инфекцията и са изписани от Университетската болница "Медика", съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Огнище на заразата в социалното заведение бе обявено на 23 юли тази година, като до момента 96 са диагностицираните с коронавирус. От тях 86 са възрастни потребители, като осмина починаха. Десет души от персонала на дома също бяха заразени- деветима вече са излекувани, а санитарка все още е под домашна изолация.

Според РЗИ заразата в дом "Възраждане" в Русе вероятно идва от близките на потребителите

Петима от заразените възрастни потребители са на болнично лечение, а други петима, които са без симптоми, са настанени в общинската вила "Липник" край Русе.

От прокуратурата съобщиха преди ден, че проверката в дома е приключила, като не са налице основания за намеса от нейна страна и преписката е прекратена. Според доклада на Регионалната здравна инспекция вероятната причина за разпространението на коронавирусната инфекция в социалното заведение се дължи на контакт между домуващите и техните близки, особено в случаите, когато близките им не ползват лични предпазни средства.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
442 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.08.27 | 21:36

1
Е как са се излекували, като няма лекарство?!?!!! Кажете, че да се лекуват всички

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини