Кои са новите заразени с коронавирус в Хасково

  • 18 август 2020 08:02

  • 2646
  • 0
Кои са новите заразени с коронавирус в Хасково
© Pixabay

За последното денонощие на територията на Хасковска област са взети шестдесет проби за наличие на коронавирусна инфекция.От МБАЛ-Хасково са взети единадесет проби – осем на пациенти и три първиконтроли. Това съобщиха от Областната администрация.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33008

От осемте проби пет са отчели отрицателен резултат, а три - положителен.

Положителни са: жена на 58 години, жена на 69 години от община Хасково и жена на 38 години от община Тополовград.

И трите са настанени в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково.

От трите контроли - две оставатположителни и една отрицателна. През днешния ден, с първи отрицателен тест,предстои да бъде изписан и поставен под домашна карантина мъж на 53 години отобщина Димитровград.

От МБАЛ-Димитровград е взета една проба заналичие на COVID 19. Резултатът все още се обработва. От РЗИ-Хасково са взети четиридесет и осемпроби. Тридесет и осем от тях са на персонал и пациенти от Дом замедико-социални грижи за деца град Хасково. Те са изследвани и са отчелиотрицателен резултат.

Нов ръст на починалите от COVID-19 у нас. 14 са новите смъртни случая

Три проби са повторни от двата центъра за настаняване отсемеен тип за деца и младежи с увреждания-Хасково. Те са отчели отрицателнирезултати.

Една проба е взета на персонал от център за настаняване от семеентип за деца без увреждания-Хасково. Пробата е на жена на 51 години от общинаХасково, която е отчела положителен резултат. През днешния ден на центъра предстои дабъде връчено предписание за дезинфекция от лицензирана фирма, а 10 лица -потребители и 2 лица - персонал, контактни лица на положителната, да бъдат поставенипод карантина. Епидемиологичното проучване продължава.

Контролна проба е взета на 6-годишното дете отобщина Димитровград и на четирима от контактни му лица.

Пробите са отчелиположителни резултати. Контактните лица с положителен резултат са две жени на40 и 65 години и двама мъже на 39 и 69 години от община Димитровград. Последната проба, взета от РЗИ-Хасково, еконтролна на 46-годишен мъж от община Тополовград. Тя е отрицателна и мъжътвече е излекуван. Случаитена коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 123,включително установените за последното денонощие 8 нови случая.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2646 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини