COVID-19 пламна в Център по хемодиализа в Добрич

Пациенти и медицински персонал в частен център за хемодиализа в Добрич са положителни на заболяването COVID-19. Центърът се намира в сградата на Втора поликлиника в града.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12443

Днес е била извършена реорганизация на работата на центъра, за да продължи дейността му. Осигурен е самостоятелен вход за всички пациенти, за да не се смесват потоците, съобщава БНР.

COVID-19 взе още две жертви в Добрич

11 от 25-мата пациенти на хемодиализния център са дали положителен резултат за новата коронавирусна инфекция. Заразени са и четирима души от персонала, включително и управителят. Пациентите са без клинични прояви и засега нямат нужда от лечение в здравно заведение, съобщи управителят на Втора поликлиника в Добрич, където се помещава диализният център, д-р Валери Веселинов.

По думите на д-р Веселинов проблемът е в невъзможността Центърът по хемодиализа да преустанови дейността си, тъй като тя е животоподдържаща за пациентите му.

В самия диализен център също разполагат с отделно помещение, където работят само с Ковид-позитивните пациенти, допълни д-р Веселинов. Предприети са и всички мерки по дезинфекция на помещенията и апаратурата.

През последното денонощие новите случаи на COVID-19 в Добрич са 7, двама са починали. Настанените за лечение в МБАЛ Добрич са 27 пациенти, двама са в Отделението по анестезия и интензивно лечение.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12443

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет