САЩ обеща: Ще споделим всяка ваксина за COVID-19 след като се покрият нашите нужди

Министърът на здравеопазването на САЩ Алекс Азар заяви, че всяка американска ваксина или друго лечение на COVID-19 ще бъде справедливо споделено с останалия свят, щом нуждите на САЩ бъдат задоволени, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12656

По света се разработват над 200 варианта за ваксина, като повече от 20 вече са на етап клинични изпитания. Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския се зарече да има готова ваксина до края на годината, въпреки че обикновено са нужни няколко години за разработването и тестването на ваксините за безопасност и ефективност.

"Първият ни приоритет, естествено, е да разработим и произведем достатъчно количество безопасни и ефективни, официално одобрени ваксини и лечение за САЩ", заяви Азар, който е на посещение в Тайван.

"Очакваме обаче да имаме капацитет, щом тези нужди бъдат задоволени, да осигурим такива продукти за световната общност чрез справедливо разпределение в консултации с международната общност", добави той.

Азар каза още, че решението на САЩ да напуснат Световната здравна организация не означава, че те ще намалят приноса си към световното здравеопазване. "САЩ винаги са давали и ще продължават да дават най-големия финансов принос за световното здравеопазване. След излизането ни от СЗО ще работим с други представители на международната общност за намиране на подходящите начини да подкрепяме двустранно и многостранно световното здравеопазване в мащабите, в които САЩ са го правили досега", заяви Азар.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12656

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Избрано от Интернет