COVID-19 взе две жертви в Добрич

Нови 28 лица са дали положителен резултат за COVID-19 в област Добрич съъбщи началникът на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ и секретар на Областния координационен щаб д-р Светла Ангелова. Тя информира, че за 7 август в системата има регистрирани от областта общо 78 изследвания.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12656

От тях 56 са проби, изпратени от РЗИ, 8 – от болницата в Добрич и 14 са на лица, направили изследване по свое желание. 38 от общия брой на пробите са положителни, а другите 40 – отрицателни.

COVID-секторите в МБАЛ-Добрич нямат инфекционист и пулмолог

От общия брой на положителните 10 са на лица, на които им предстои излизане от изолация, но тя е продължена поради отчетения положителен резултат - заяви д-р Ангелова.

Другите 28 положителни проби са на новорегистрирани пациенти -13 мъже на възраст от 37 г. до 87 г., от които трима са настанени за лечение в болницата. 15 са жените на възраст от 25 г. до 47 г. От тях пет са настанени за лечение в болницата.

Сред регистрираните положителни резултати от изследвания има и медицински персонал – лекар и медицинска сестра.

За последното денонощие две жени, пациентки на болницата в Добрич, са починали. Те са на възраст 69 г. и 77 г., като и двете са имали придружаващи заболявания – хронични болести.

Д-р Ангелова съобщи още, че се затваря за прием на пациенти неврологичното отделение поради регистрирани положителни проби на пациент и лекар. Тя добави още, че ръководството на болницата в Добрич трябва да направи организация, така че да не се отказва помощ на пациенти, имащи нужда от оказване на неврологична помощ.

Няма новорегистрирани положителни случаи в социалните услуги, предлагани на територията на област Добрич. От взетите контролни проби на лица, излизащи от изолация, 28 са с отрицателен резултат и това са лица, които са излекувани.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12656

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Избрано от Интернет