Американска компания: Коктейл от антитела предотвратява и лекува COVID-19

Американската компания "Редженерън" обяви, че комбинация от лекарства срещу COVID-19 на базата на антитела, които тя разработва, са предотвратили и излекували заболяването при макак резус и хамстери, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12342

Това поражда надежди, че въпросната комбинация може да подейства и при хора.

До дни Русия регистрира ваксина срещу Covid-19

Биотехнологичната компания поясни, че коктейл от две моноклонални антитела успял да блокира почти напълно коронавирусната инфекция. Коктейлът също така е успял да намали ефекта от заразата във второ изследване, при което животни са били заразени с много по-висши нива на вируса.

Заразените с коронавируса животни, третирани с антителата, са се изчистили от вируса по-бързо от онези, които са получили плацебо. Данните показват и че животните не са показали никакъв признак на увеличен вирусен товар или на влошаване на патологията след лечението. Изследването е било направено върху 36 макаци резус и 50 хамстера. Положителни резултати от изследване при животни не дават гаранция за успех и при хората.

Компанията вече започна и клинични изследвания върху хора, за да оцени каква е способността на тепарията с антила за превенция и лечение на COVID-19. Фирмата е сключила договор за 450 милиона долара с федералните власти за разработване на методи за лечение на COVID-19.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12342

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Вярвате ли, че децата ще бъдат предпазени от COVID-19 в училище?

Вярвате ли, че децата ще бъдат предпазени от COVID-19 в училище?

Избрано от Интернет