СЗО призова Русия да не избързва толкова с ваксината за COVID-19

Световната здравна организация призова Русия да следва издадените от здравните власти препоръки за производството на ефективни и безопасни ваксини. Тези коментари идват малко след като Москва обяви, че ще започне масово производство на свои ваксини за COVID-19 от септември и до 2021 г. на пазара ще има "няколко милиона дози" от ваксината всеки месец, предава AFP.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12442

Според руските здравни власти една от ваксините, разработена от Националния изследователски център за епидемиология и микробиология, вече е в напреднал етап на клинични тестове и скоро ще получи държавен лиценз за производство.

По този въпрос СЗО заяви, че всички кандидати за ваксини за COVID-19 трябва да преминат през съответните процедури, изложени в препоръките на организацията, преди да бъдат пуснати в продажба.

Руски учени публикуваха резултати от изпитанията на лекарство срещу COVID-19

Има установени практики и публикувани инструкции. Всяка ваксина (...) за тази цел трябва да е преминала през всички тестове и изпитания, преди да получи лиценз за продажба", напомни говорителят на СЗО Кристиан Линдмайер пред репортери в Женева.

,,Понякога изследователите твърдят, че са открили нещо, което е чудесна новина. Но между това да осъществиш пробив в разработката на ваксина, която работи, и да преминеш през всички фази (от разработката) има голяма разлика'', подчерта Линдмайер.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12442

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.08.04 | 18:08
  Първо - имат предостатъчно човешки матрял, второ - ще започнат от затворниците /стотици хиляди/ като особено рискова група, уж"доброволно". И да напомня един стар виц: баба пита дядо: според теб кой е измислил комунизма, комунистите или учените? Разбира се, че комунистите)! И аз така си мислех, щото ако бяха учените, първо щяха да го пробват върху кучетата...
 2. 2020.08.04 | 17:10
  пробутат на гейтс ваксината ли
 3. 2020.08.04 | 16:20
  Кой са те?, че да казват да не бързат да правят ваксината. Или искат човечеството да се затрие. Но тавариш Путин им прече им обърква плановете
  1. 2020.08.04 | 17:05
   Друго пишеше когато Бил Гейтс щеше да пуска ваксина? Руски мекерета!
  2. 2020.08.04 | 16:42
   Байчо, представи си, че ваксината води до безплодие или е канцерогенна и рашките я нашляпат на половината си население. Навремето цигарите Кент са произвеждани с филтър от азбест и са рекламирани като най-безопасните цигари.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет