Тихомир Безлов: Броят на смъртните случаи от COVID-19 у нас ще продължи да се увеличава

Вероятно броят на смъртните случаи от COVID-19 ще продължи да се увеличава. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията. Той прогнозира висок процент на трагичен изход сред заразените от домовете за възрастни хора в Русе и Варна.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12672

Анализаторът коментира, че прави впечатление, че много от починалите пациенти не минават през интензивните отделения на болниците, за което няма ясна причина - примерно промяна в алгоритъма на лечението. 

Според него старите институционални решения при първата вълна са престанали да работят: "РЗИ се оказа една добре работеща и ефективна система. Те проследяваха случаите на заразени. Нямаха тестове да тестват от първи и втори ред хората, но карантинираха и тогава имахме около 200 хиляди човека под карантина, което е огромно число за България, което подтискаше вълната. Втората мрежа е полицията - те проверяваха карантинираните и заедно с РЗИ взаимно се контролираха. Това беше до юни. Хората престанаха да се пазят, но това е друга тема".

204 новозаразени с COVID-19 у нас, рекорден брой на починалите за денонощие - 16

Безлов изтъкна, че вълната на отричащите опасността от коронавируса оказва влияние върху разпространението на инфекцията. 

Четвърта седмица имаме между 1500 и 1680 новозаразени, посочи той и коментира, че това са добри данни, защото стоим на едно ниво.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12672

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.08.04 | 17:44
  Малоумници висят по площадите,други бедни тръгнали за Гърция като ме видели море,хак ни е,жалко много жалко
 2. 2020.08.04 | 17:09
  мъртвите души от избирателните списъците ли прочистваме за пари
 3. 2020.08.04 | 16:50
  карантина карантина ви трябва и глоба до 10000 лв за без маска аз мисля да не излизам с години от вкъщи и бой с точилката по Тея които не носят маски държите се като ощипани госпожици за едни маски оревахте света какво остава да бяхте карали война писнах те ми с вашите тъпи дискотеки това ли е смисъла на живота да пиете алкохолик да пиете наркоман да ходите като побъркани в парковете да клюкарствате по кафетата да се храните по ресторантите да ходите по жени или по мъже това ли е смисъла на живота бе да ходите по фитнеси да ходите по родното Черноморие или да ходите по други Черноморие да ходите на някакво тъпо море да ходите на някакви тъпи басейни да обикаляте като диваци кафе след кафе бар след бар парк след парк да пазарувате от тъпите молове да клюкарите в парковете я слагайте маските да не играят тоягите 15 хиляди лева глоба и пет години затвор предлагам за тия дето не носят маски не излизайте от вкъщи бе аз не излизам от вкъщи излизам само в краен случай и то с противогаз и ако е много наложително освен това да носиш маска е много гот като малък мечтаех да стана нинджа и сега с кеф си нося маската Как може да ви кефи да ходите по тия паркове ресторанти кафета хотели фитнеси мръсни басейни мръсни морета да се сваляте с някакви жени и мъже да пиете някакъв гаден алкохол да взимате някакъв гаден наркотик това ли е смисъла на живота бе да ви затварят дома дори и до магазина като излизате да пускате sms че отивате до магазина строги правила трябва на това българско племе за да се оправи и да влезе в правия път затворете селата и градовете затворете стадионите стига с тия мачове да викат като луди като луди по стадионите това ли е смисъла на живота стига с тия глупости вече начини да умреш хиляди но короновируса е новата чума затова си искаме карантината карантина карантина карантина дори вкъщи си стоя с маска а навън съм с противогаз но много рядко излизам останете вкъщи до 2025 както мина времето от 2015 до 2020-та така ще минеш до 2025 няма и да усетите живот и здраве ще сложат здравословните ваксини и пак ще може да продължите по старому тъпия живот карантината си искам обратно и дома си седя с маска като малък си мечтаех да стана нинджа и ми е много приятно да ходя с маска
 4. 2020.08.04 | 16:46
  цайсат перас
 5. 2020.08.04 | 16:46
  ааааа така ли сте планирали а? това ли ви наредиха от ес и сзо?
 6. 2020.08.04 | 16:27
  Но целта на Решетников-Барбоково-Черепната мафия е друга!
 7. 2020.08.04 | 16:05
  Голямо откритие!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Имате ли познати, преболедували или станали жертви на COVID-19?

Избрано от Интернет