Папа Бенедикт XVI е тежко болен

Папата Бенедикт XVI се е разболял след пътуване до родната Бавария, за да посети брат си, който бе на смъртно легло, а по-късно почина, съобщава германски вестник, цитиран от "Ройтерс".

Ежедневникът Passauer Neue Presse цитира Питър Севалд, биограф на оттеглилия се понтифик, който коментира, че 93-годишният страда от инфекция на лицето след завръщането си в Рим. Севалд, който публикува няколко интервюта с Бенедикт, предаде копие от биографията на бившия понтифик в събота, съобщава изданието.

Бенедикт XVI навърши 93 години

През юни Бенедикт посети за 4 дни в баварския град Регенсбург, за да се види с болния си брат, преподобният Георг Ратцингер, който почина на 1 юли на 96-годишна възраст. Това бе първото пътуване на Бенедикт извън Италия, откакто се оттегли като папа през 2013 г. Бенедикт живее в манастир във Ватикана.

Избран за папа през 2005 г., за да наследи Йоан Павел II, Йосиф Ратцингер е първият понтифик от 600 години, който се оттегля, вместо да управлява до края на живота си. По време на оттеглянето на Бенедикт, Ватикана бе ударена от редица финансови проблеми, скандали със сексуално насилие и борба между бюрократите, които доведоха до изтичане на важни документи. Бенедикт заяви тогава, че оттеглянето му се дължи изключително на здравословни причини.

Консерваторите, застъпващи твърди линии в Църквата, които бяха разтревожени от прогресивните стъпки на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, гледаха на Бенедикт като техен представител. Това принуди Бенедикт на няколко пъти да им напомня, че има само един папа - Франциск.

Коментари

 1. 2020.08.03 | 20:21
  Както викаше Рагнар - Where is your god, now?
 2. 2020.08.03 | 17:20
  нещо адренохрома му е свършил май ,май?!Да пуква дъртия сатанист и адово изчадие!
  1. 2020.08.03 | 17:41
   Да ти сeра в устата.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Болести

още

Анкета

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Ще си поставите ли противогрипна ваксина?

Избрано от Интернет