Още заразени с коронавирус в домовете за възрастни хора във Варненска област

  • 02 август 2020 19:56

  • 2458
  • 1
Още заразени с коронавирус в домовете за възрастни хора във Варненска област
© Gettyimages (архив)

82 души са заразени с COVID-19 в Дома за възрастни хора "Св. Георги" край Варна. Починалите там са трима. Сред заразените има и шестима души от персонала - доктор, медицински сестри и хигиенист. Най-тежко е състоянието на лекаря, който е настанен в инфекциозното отделение на Университетската болница "Света Марина" в града.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Днес стана ясно, че има заразена жена и в друг старчески дом - "Гергана". Състоянието ѝ не е тежко. Направени са тестове на всички контактни лица. Очаква се резултатите да бъдат готови утре.

33 нови случаи на COVID-19 в дом "Възраждане" в Русе

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев съобщи, че болните от дом "Свети Георги" няма да бъдат местени, а ще бъдат отделени на друг етаж.

В такъв тип заведение хората са трудноподвижни, над осемдесетте, поне с едно придружаващо заболяване. Така, че взехме решение на Щаба да останат там. Всяка болница даде медицински екипи, доктори, медицински сестри, т.е ще се въртят на ротационен принцип и ще се оказва медицинска помощ на място. Не са в тежко състояние повечето. В дом "Гергана" само един случай има установен, заяви Пасев, цитиран от БНТ.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2458 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Баш майстора

2020.08.02 | 20:45

1
Осма Бен Радев носи цялата вина за разпространението на вируса в България, той насърчава хората да не спазват правилата за дистанция.Той е виновен за заразените и увеличаването на смъртните случаи.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини