Експерти: Полуфабрикатите са вредни като цигарите

  • 20 юли 2020 12:17

  • 562
  • 1
Експерти: Полуфабрикатите са вредни като цигарите
© Pixabay

Британски експерти призовават правителството да третира полуготовите храни като цигарите, за да успее да се справи с "мащабното национално предизвикателство" - кризата със затлъстяването на британците, писа британският в. "Обзървър".

Специалистите призовават да се наложат сериозни ограничения на промоциите в супермаркетите на полуготови храни, да се забранят заведенията за бързо хранене до училищата и тв рекламите на пици, бургери и други подобни храни преди 21 часа.

Призивите идват на фона на съобщенията, че премиерът Борис Джонсън ще обяви "война на затлъстяването" във Великобритания, след като наднорменото тегло бе идентифицирано като ключов фактор, допринасящ за смъртността от COVID-19.

Какво не знаем за бургерите по света

В Англия 64 на сто от възрастните са с наднормено тегло или затлъстели. Премиерът Джонсън казва, че докато е лежал в болница с COVID-19 при тегло над сто килограма, е променил "либертарианските" си възгледи по отношение на теглото и храненето.

Очаква се до края на месеца правителството да обяви серия от мерки за борба със затлъстяването, преди евентуална втора вълна на пандемията от новия коронавирус да удари Великобритания, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
562 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Анатема на Сашо Нереза и на Сулю Паситто

2020.07.20 | 12:29

1
У нас тези мерки са взети от СДС-Шайката още преди 30години.БСП и СИК-Шайките ги доразработила и доразвиха. Да не ги изброявам подробно.

Добави коментар

Водещи новини