Мечтата да ходиш: Млада жена има нужда от помощ

  • 16 юли 2020 21:54

  • 1337
  • 3
Мечтата да ходиш: Млада жена има нужда от помощ
© Нова телевизия

Рехабилитацията със специалното устройство локомат вече е достъпна и в България. Уредът е сред най-високотехнологичните, а много пациенти бяха принудени да пътуват в чужбина, за да се възползват от него.

Всяка стъпка коства много на Румяна Георгиева. Тя е с детска церебрална парализа, но мечтата ѝ да ходи е по-силна от всичко.

"Мечтая един ден да ходя без чужда помощ, да се развивам, да съм полезна за обществото", сподели тя.

Наскоро момичето претърпява неприятен инцидент, който за дълго време я остава без рехабилитация. "При слизане от тролея стъпих накриво и ми излезе капачката. Трябваше да стоя обездвижена, за да мине болката и травмата да се поуталожи.  Доведе до регрес във физическото ми състояние. много се разстроих защото бях постигнала успех", каза още Румяна пред Нова телевизия.

Млад баща има нужда от помощ в борбата му с левкемията

Шанс за подобрение ѝ дава т.нар. роботизирана рехабилитация. Тя се прави с високотехнологичния апарат локомат. Стойността му е 500 000 евро, а в България е само един. "Терапията е приложима при заболявания като детска церебрална парализа, мозъчен инсулт, множествена склероза. Най-технологичното медицинско устройство за рехабилитация", разказа Димитър Петров. 

Проблемът е, че сумата, която е нужна  за да премине през тримесечен курс на терапия, е непосилна за семейството ѝ. Цената на лечението е 18 000 лева,а  от тях са събрани едва 4000.

Последвайте канала на

Novini.bg
1337 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Мери

2020.07.17 | 06:54

3
В такива случаи посочвайте и банкова сметка. Ако има допълнителна , следваща ваша информация посочете сметка за да можем да сме полезни.
Боряна

2020.07.16 | 22:26

2
Може ли да дадете сметка?
Калоян

2020.07.16 | 22:09

1
И къде е сметката, за да помогнем ?

Добави коментар

Водещи новини