Препарат за понижаване на холестерола помага срещу COVID-19

  • 15 юли 2020 18:17

  • 2657
  • 1
Препарат за понижаване на холестерола помага срещу COVID-19
© Pixabay

Съществуващият препарат за понижаване на нивата на холестерола "Фенофибрат" /"Трикор"/ може да бъде много ефикасен при лечението на COVID-19, съобщи пресслужбата на Еврейския университет в Ерусалим, цитирана от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

"През последните три месеца учените съсредоточиха вниманието си над това как вирусът SARS-CoV-2 променя белите дробове на пациентите, за да се размножи. Оказа се, че патогенът препятства обичайното изгаряне на въглеводородите и по този начин в клетките на белите дробове се натрупват големи количества мазнини, които са благоприятна среда за размножаването на вируса.

По време на лабораторните изследвания препаратът за понижаване на нивата на холестерол Фенофибрат" /"Трикор"/ показа извънредно обнадеждаващи резултати, пише БТА. Той препятства способността на новия коронавирус да се размножава.

Ръководителят на екипа Яаков Намиас отбеляза, че ако тези резултати се потвърдят и при клинични тестове, подобен курс на лечение може потенциално да снижи тежестта на COVID-19 до нивото на обикновена настинка.

"Доколкото SARS-CoV-2 контролира метаболизма на човешкия организъм, ние можем да изземем този контрол от патогена и да го лишим от онези ресурси, необходими за оцеляването му", се казва в съобщението. 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
2657 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Това живот ли е ???

2020.07.15 | 19:26

1
Най-добре е да измреме от ковит-19 !!!За да не се мъчим от Герб и Тиквата !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини