Спешно заседание във Видин заради COVID-19

  • 10 юли 2020 14:08

  • 1544
  • 0
Спешно заседание във Видин заради COVID-19
© Pixabay

Днес областният управител на област Видин Момчил Станков свика спешно заседание на Областния временен кризисен щаб. На него присъстваха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, директорът на Териториална дирекция на ДАНС – Видин Драгомир Дончев, началникът на отдел „Охранителна полиция“ към ОД МВР Петър Петров, началникът на Гранично полицейско управление – Видин Силвио Лазаров, директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински, директорът на Областна дирекция по безопасност на храните д-р Адриян Данков, директорът на Инспекцията по труда Надежда Симеонова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

В началото на срещата Момчил Станков информира, че тя е по paзпopeждaнe на миниcтъp-пpeдceдaтeля Бoйĸo Бopиcoв и във връзка със зaпoвeд нa миниcтъpa нa здpaвeoпaзвaнeтo, c ĸoятo ce въвeждaт нoви вpeмeнни пpoтивoeпидeмични мepĸи нa тepитopиятa нa cтpaнaтa. Областният управител запозна присъстващите с актуалната обстановка в областта по отношение коронавирус инфекцията, като съобщи за още едно излекувано лице от област Видин, което е било на домашно лечение. Момчил Станков отбеляза, че към момента на територията на област Видин активните случаи са 2, като лицата са на домашно лечение.

Вижте новата заповед на министър Ананиев

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински информира, че 77 проби на лица от област Видин са изпратени за изследване за COVID-19 за периода 1-8 юли и отбеляза, че от тях няма проба с положителен резултат.

На днешното заседание на Областния временен кризисен щаб бе взето решение за сформиране на съвместни екипи от служители на Инспекцията по труда, Областната дирекция по безопасност на храните, Регионалната здравна инспекция и Областна дирекция на МВР, които да връчат заповед № РД-01-393/09.07.2020 г. на министъра на здравеопазването на управителите на обектите, свързани с нея. Екипите ще осъществяват строг контрол и проверки за спазване на противоепидемичните мерки, описани в заповедта.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Борислава Борисова
1544 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини