Пациент на Хемодиализата към МБАЛ е новият случай на COVID-19 в Търговище

  • 09 юли 2020 19:32

  • 1839
  • 0
Пациент на Хемодиализата към МБАЛ е новият случай на COVID-19 в Търговище
© Getty Images/Guliver (архив)

Днес в област Търговище е регистриран нов случай на заразяване с коронавирус. Последният установен заболял е от село Крепча, община Опака, съобщиха от областната управа след извънредно заседание на Кризисния щаб за борба с разпространението на заразата.

Мъжът засега няма оплаквания. Той пациент на Отделението по хемодиализа в МБАЛ - Търговище и три пъти седмично следва да преминава процедура там. За удобство и безопасност, е настанен в Инфекциозното отделение на лечебното заведение. Предстои да бъдат издирени контактните му.

Бременна жена и млад мъж са заразени с коронавирус в Търговище

От Щаба съобщиха, че в областта вече са регистрирани 6 случая на излекувани от COVID-19. Двама са починалите, в следствие на заболяването. В Инфекциозно отделение на болницата са хоспитализирани 4 заразени жители на областта.

В болница в Русе се лекува един човек от област Търговище. Заразени са още 4-ма души, които са поставени под домашна карантина.

Д-р Иван Светулков, управител на МБАЛ - Търговище, е съобщил, че в момента в Инфекциозно отделение се лекуват 7 пациенти, сред които и жители на други области, при капацитет 13 легла.

38 от служители на детски градини в Търговищко и в Антоновско са тествани за COVID-19

Представителите и на трите многопрофилни болници в областта - в Търговище, в Попово и в Омуртаг, ЦСМП - Търговище и СОБАЛ "Д-р Тасков" са съобщили, че разполагат с лични предпазни средства и средства за дезинфекция.

От Щаба допълват още, че превантивни проверки в дискотеки, нощни барове и подобни развлекателни заведения ще бъдат предприети от служителите на ОД на МВР - Търговище, за осъществяване на контрол по Заповедта на министър Кирил Ананиев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1839 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини