Нови случаи на коронавирус в ромския квартал в Кюстендил

  • 08 юли 2020 15:25

  • 4266
  • 2
Нови случаи на коронавирус в ромския квартал в Кюстендил
© Pixabay

Общо 111 души са излекувани от коронавирусна инфекция в област Кюстендил от началото на пандемията. Диагностицираните лица с COVID-19 към днешна дата в областта са 322, сочат данните на РЗИ - Кюстендил, предоставени от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

За изминалото денонощие положителни проби в областта са дали 9 души. Новозаразени има в общините Кюстендил, Дупница, Кочериново и Сапарева баня.

16 са общо заразените с коронавирус в ромския квартал "Изток" в Кюстендил

С коронавирусна инфекция е 54-годишен мъж от град Кочериново, 31-годишна жена от град Сапарева баня и жена на 63 години от с. Бистрица, община Дупница. Останалите положителни проби са на жители на община Кюстендил.

Установени нови случаи на коронавирус има в града, в ромския квартал "Изток" и в селата.

Отварят ромския квартал в Кюстендил, след блокадата заради COVID-19

В общинската болница в Дупница на лечение с коронавирус са 12 души. Една жена е хоспитализирана вчера. Трима от пациентите в здравното заведение са на кислородна терапия.

В болницата в Кюстендил са хоспитализирани 10 души. 83-годишна жена е в крайно тежко състояние, а на други четирима пациенти състоянието също остава тежко, съобщават от лечебното заведение. Снощи там е починала 72-годишна жена, която е била с придружаващи заболявания.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4266 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Котарак

2020.07.08 | 18:10

2
Ми те като са заразени и за сапун не стават.

2020.07.08 | 18:06

1
Не виждам смисъл в това преброяване на заразени. Повечето оздравяват или нямат симптоми.Вирусът ще посети всеки от нас - няма да ни се размине. Просто лекувайте болните и кой умрял - умрял. Когато му дойде времето на човек - никой не е избегал от смъртта. Но тия мерки нищо не вършат. Само дават самочувствие и власт на изперкалите нощници. Толкова хора ги проклинат , че животът ще им поднесе много мизерии от сега нататък. Ще понесат тежка карма - да се приготвят. Народната " любов" не прощава. Отрепки!

Добави коментар

Водещи новини