Маската за коронавирус не е за окачване на огледалото за задно виждане

  • 08 юли 2020 12:03

  • 1111
  • 0
Маската за коронавирус не е за окачване на огледалото за задно виждане
© Pixabay

Защитата на устата и носа с маска се превърна в постоянен спътник в нашето ежедневието заради коронакризата. Много шофьори обичат да окачат маската на огледалото за обратно виждане, така че да им е готова под ръка. Но точно това ,не харесват експертите на Dekra, които смятат този нов навик за опасен, пише "Фокус".

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

"Според нас дори сравнително малките окачени на огледалото неща като ароматизирани елхички, различни обезмирисители или други подобни са опасни" - казва Петер Рюкер, ръководител на Dekra Accident Research - "Това важи още повече за окачената на огледалото маска за лице защото има сравнително голяма площ."

“Проблемът е, че зрителното поле на водача е ограничено - особено при завиване надясно. Като шофьор свиквате с факта, че винаги нещо се движи в края на вашето зрително поле. Последствието от това е, че забелязвате други движения извън превозното средство, например на колоездачи или пешеходци от дясната страна на пътя, много по-късно.“ - казва експертът - “Това може да доведе до сериозни произшествия, които иначе биха могли да бъдат избегнати.”

“Маската служи за защита на хората. Ако я съхранявате небрежно на огледалото за обратно виждане, правите точно обратното - застрашавате другите участници в движението” - казва Рюкер. Препоръката му е ясна -

Съхранявайте маската си в колата в жабката или в някое от отделенията за съхранение на дребни предмети. Повечето модели автомобили предлагат изобилие от тях. Във всеки случай огледалото за обратно виждане не е окачалка."

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1111 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини